Värmen ökar

Idag körde vi igång ac:n i rummet också för nu räcker det inte bara att ha fönstret öppet för det kommer endast varm luft i vinden. Vi tog ett bad rätt fort på förmiddagen då det var +31 i poolen. Så skönt och när vi flöt omkring kunde vi se fyra brandskyddsplan flyga bort mot Pyrenéerna eller om det var mot Centralmassivet? Åt höger från där vi var flög de. Åt det hållet är ju dessa berg jag nyss nämnde. Jag har väl nämnt att jag fått lite träningsvärk på kroppen? Nå det har jag fått och idag körde jag lite träning för att bli av med det. Efter dagens två träningspass känns det avsevärt bättre. +31 hade vi i poolen idag och jag kunde inte ha ansiktet mot solen för det brände i ögonen så hemskt. Doppade huvudet för att inte bli kokt. JR avstod från att doppa hela huvudet då han fick vatten i örat igår och det innebär dålig hörsel och ett irriterande kluckande innan vattnet är borta.

Hundarna tyckte att det var lite väl varmt idag och efter korta turer ute gick de in i det svalare huset. Turbo har blivit så pappakär så hon vill veta var han är hela tiden och därför är hon ute mer än Kuma som sover mest hela tiden inne i sovrummet.

Jag nämnde väl att vi badat två gånger idag också? Nåväl första doppet blev två dopp för JR då han kände sig avbruten då H ringde. Så han hoppade eller snarare klättrade i poolen efter samtalet. Jag avstod då det kändes hyfsat svalt för mig.

Kuma var som sagt bara ute på trädäcket och sniffade in lukterna innan han vände och gick in igen. Inte mycket som kan göra en äldre herre upprörd eller entusiastisk. Solen var även lite för stark och några längre turer var det inte tal om. är man tolv år så har man sina privilegier och får faktiskt göra lite som man vill. Tror han tycker om att kunna bestämma när, hur och var saker ska göras. Jag leker lite med film i mobilen och JR har vissa önskemål. Jaja, så snart jag lärt mig saker så kommer det nog en film eller så. Med musik till och med. Ja, det sysslar jag med när jag sitter under parasollet och sippar på ett lokalt rosévin under parasollet.

Vi sitter ute så länge det går innan mörkret faller. Idag var det vattning och vi gick in efter en skön stund med lite sallad och podd. P3:s historia levererar och vi njuter av berättelserna. Efteråt lyssnade vi lite på Elvis och sedan Simon & Garfunkel. Jag började vattningen och när jag var klar tog JR vid. Jag fick ta in Turbo som fått syn på en katt vid huset på motsatta sidan av gatan. Hon var helt absorberad så jag fick gå ut och putta på henne. Jag vet inte vad hon har för erfarenheter av katter sedan tidigare men vill inte utmana ödet så katten fick sitta där den var.

Grannen har en slyngel som tydligen har ett horn i sidan till oss för idag tände han på torra löv i deras öppna spis och sedan gick in och stängde dörren. Det ryker som satan och vi blir oroliga för att de inte håller kontroll över elden. Naturligtvis försökte vi få kontakt med dumbommen men han bara gick in och stängde dörren. Tror inte madame har en aning om vad han sysslar med för sist kom hon ut och hojtade. Tråkigt med grannar som har sådana barn. Nåväl vattenslangen ska väl göra att vi slipper gnistor in i vår trädgård. För jag tänker spruta på vårat staket och träden i närheten av deras spis, nästa gång slyngeln tänder torra löv där.

Ursäkta för de som läser och blir stötta av ordet slyngel men det är en benämning som använts sedan många år på ungdomar som gjorde rackartyg. Därmed har jag förhoppningsvis klargjort varför jag använt det ordet.

Måste även här ge en stor eloge till Benjamin Ingrosso som gjorde en suverän show igår på Allsång på Skansen. Vilken kille som har stor potential att bli en världsartist. Stolt Pernilla och såklart stolta morföräldrar. Benjamin har stigit i mina grader avsevärt detta senaste året.

4 svar på ”Värmen ökar

  1. Himla bra att ni har poolen klar nu när det är så varmt. Här är det både AC och takfläkt som gäller, fast ACn kör vi först framåt eftermiddagarna när solen kommer runt och in på terrassen. Blir varmt då, även med markisen ute.

    Ha en bra dag!

  2. Nu har ni det verkligen varmt ett tag framåt och dessutom stekande sol. Skönt för gamlingen Kuma att kunna göra som han vill. Även för Turbo förstås.
    Trist med er grannes slyngel, som verkar tydligen inte har någon kontroll alls. Otäck att elda i den hettan.

    • Vi har kontaktat Monsieur C vars Madame arbetar för Mairen. Tänkte gå den officiella vägen för vi tror att det är eldningsförbud i trädgården här nere.

Lämna ett svar