Tisdag och en del jobb

Blev liiite avundsjuk då JR fick sin blankett från försäkringskassan att fylla i och skicka in för det riktiga carte vitale. Men jag får kanske mitt i morgon eller åtminstone snart. Men jag fick besked om återbetalning av skatt för de månader jag betalar sinkskatt. Alla pengar är bra pengar som vi kan ha till annat trevligt. Nu fick vi även hemvistbevis som vi ska skicka in till skatteverket i Sverige och kanske blir det mer klirr i kassan. Så ikväll blir det en del administrativt jobb här.

Tidigare idag var det mer jobb på ett jordnära plan. Jag tog itu med att klippa ner den stora lavendeln som man ska göra i augusti här nere.

Blev väldigt nöjd med mitt arbete som orsakade en del svettdroppar i ögonen. Stod ju mitt i solen. Vi har kommit överens om att flytta de två mindre lavendlarna till annan plats och köpa en stor istället. Det blir höstens projekt. Blir mindre ogräs att klippa här för mig då och platsen vi ska plantera dessa två på ser idag inte rolig ut. Ja, har man inte jobb så skaffar man sig det eller hur?

Det växer så man hinner inte riktigt med men ibland måste jag ha handräckning då jag är för kort. Jag stiger inte gärna upp på stegar förutom badstegen då. Därför bistod JR mig idag med att leda om blåregnet som nästan var på väg in på vinden. Våra klängväxter behöver viss vägledning ibland. När JR sedan kört en vända till sopsorteringen med lastpallar, som någon annan säkert får glädje av, så blev det en kall under parasollet. Två svettiga panshisar kände sig nöjda med dagens projekt och ett dopp blev pricken över i:et. Så skönt att svalka sig då vattnet nu höll +30,5.

En kort sväng på baksidan då vi började höra sirener och en polishelikopter cirklade runt mot Pahiles och Murviel. En civil polisbil körde även på vår lilla gata två gånger. Spännande värre med något slag av polisjakt. Jag hoppas de fick fast i den eller de som jagades. Hörde hundskall som med all säkerhet var från schäferhundar eller malanios vilket polisen brukar ha. Men allt är bara gissningar från min sida så ta allt med en nypa salt.

Ser ut att bli samma väder i morgon. Turbo löper och var helt till sig i förmiddags då grannens hund troligtvis var ute i deras trädgård. Men hon ska ha en eloge än så länge att det inte är blodstänk överallt, men förra löpet var blodigt så man vet aldrig. Kuma bryr sig inte ett enda dugg och det är bra. Men det är nog inte höglöp ännu så man ska som sagt inte ropa hej för tidigt. Han vill mest bara chilla om dagarna och ta det lugnt. Så gör man när man är panshis som hund.

Vi har inget direkt inplanerat till i morgon, förutom att JR ska ta kort i fotoautomaten på Super-U. Sedan kan han skicka in sin blankett för Carte vitale. Sen är det bara att vänta på lilla plastkortet. Vi visste att vi måste vänta då det varit semester här i Frankrike och kanske lite till men tjoff så fort det gick. Vi har läst om hur krångligt allt är här och hur lång tid allt tar, men vi är mycket positivt överraskade för det har flutit på i jämn takt. Men så är vi vana vid att läsa krångliga instruktioner och skaffa fram papper och uppgifter genom våra arbeten. Har man som jag skickat gods till Kina,Dubai,Saudarabien och framförallt Ryssland så har man viss erfarenhet av blanketter. Jag kan berätta åtskilligt om dessa transporter och JR har skickat en bamsestor mobilkran till Indien så han har erfarenhet av krångel. Frankrike har varit en baggis med andra ord.

Får se vad vi hittar på att göra i morgon, men det finns säkert en hel del att ta sig för om man har lust.

3 svar på ”Tisdag och en del jobb

Lämna ett svar