Vanligt småpyssel

JR hade tagit foton i automaten i Super-U och surare karl har jag sällan sett på kort. Ja, men när jag satt där kom det upp en text att jag inte fick le, sade han. Så då blev det motsatsen då. Nu är det bara att skicka in fotot med underskriften till franska försäkringskassan och så vänta på kortet för carte vitale. Jag har inte fått något papper än mer än det preliminära så det är bara att vänta då. Nu har vi postat alla papper till svenska skattemyndigheterna och snart ska vi väl få tillbaka en del slantar hoppas vi. Idag har vi inga fler administrativa åtaganden och kan bara njuta av kvällen.

Kuma hade en kurrande mage i morse. Det började med att Turbo väckte mig och sprang mot hallen, där Kuma låg. Han brukar alltid sova i fotändan i vår säng så detta var inte normalt. Jag slängde på mig klänningen och öppnade dörren ut. Kuma gick ut direkt och Turbo hängde på. När de kom in sedan hoppade Kuma upp i sängen igen och somnade direkt.

Jag brukar sätta mig på puffen i hallen då jag är klar med alla morgonbestyr, för att vänta på JR som handlar bröd. Kuma lade sig bredvid mig och det kom en del lustiga ljud från hans mage. Han ville inte heller ha den bit baguette som hundarna brukar få på morgonen. Så idag har han fått vila från all mat. Han har druckit vatten och senare fick de ris som JR kokat. En väldigt liten portion till Kuma som blev superglad och verkar vara ok igen. Men för säkerhets skull blir det ris till middag i morgon också. Man blir alltid orolig då man har en hund som är till åren kommen och Kuma är ju 12 år.

Idag hade vi vattning på vår agenda innan vi kunde dra oss inomhus för kvällen. Jag går ju runt efteråt och inspekterar växtligheterna och blev så glad över att det är en början till blommor på ena kumquaten. Verkar lovande för frukter nästa år. Inga blommor på den andra ännu men jag hoppas att det kommer.

Om någon trodde att rosorna blommat färdigt så var det helt fel. Det startar om nu och en del knoppar säger att det snart blir fler blommor här. I år tänker jag klippa ner rosorna så de får vila över vintern och bli kraftigare till våren. Ni ser de fläckiga bladen i bakgrunden va? det är inte bra och dem plockar jag och kastar i tunnan för trädgårdsavfall. Något slags parasit som man bara kan utrota med att plocka och sedan varje höst och vår bespruta med en häxbrygd man gör hemma av diverse kökskryddor. Men det blir senare när hösten kommer.

Jag har förövrigt fortsatt med att göra klart i rabatten med lavendelbuskarna och JR körde en vända till sopsorteringen. Men sedan fick det faktiskt räcka med arbete för idag. Svalkade oss med ett dopp och sedan var vi som pånyttfödda. Även idag satt vi ute till fram mot åtta och det var helt underbart väder. Ännu är det ett tag kvar till sockor och för mig shorts. Men det kommer så sakta.

Tog ett snack med Rutan och Rolle och de trivs ypperligt här. Bra utsikt, sol och värme vad mer kan man begära? Skönt att höra eftersom vi uppskattar att ha dem här hos oss. Frågade även om de ville ha sjal och mössa i vinter och de ville de gärna ha. Blir till att rota i skåpen och kanske köpa något värmande då. Man vill ju att alla ska trivas. Tror jag får ta ett snack med dem lite oftare och när jag sade det blev de väldigt glada.

När jag vattnade kunde jag även se små blå blommor på min rosmarinbuske. Hoppas det blir fler för de är så söta. Luktar gott gör det om busken också. Funderar på att köpa en till ….kanske om inte JR protesterar för mycket. Men jag köper inget som inte JR vill ha i trädgården. Vi pratar om allt och då menar jag allt från snor till hemoröjder.

6 svar på ”Vanligt småpyssel

  1. Kuma tolv år – kan man räkna om det till människoår, tro? Apropå ris – när min mage är för orolig så blir min mage glad om den får ris, hehe.

Lämna ett svar