Fick brev idag

Mina blanketter till carte vitale kom idag, så i morgon har jag bokat skjuts med JR till fofoautomaten. Klart att jag kan gå dit, men JR tänker göra lite större inköp i morgon så passar det bra att först köra mig och sedan släppa av mig hemma. Jag har ju lite sysslor att göra när han är borta. Onödigt att ta med hundarna då det bara tar en kvart för mig när jag får skjuts. Därför har jag tvättat håret idag så det inte ligger platt , även om jag inte bryr mig så särskilt om hur jag ser ut på fotot. Man får 4 st foton för 5 euro och då har jag nytagna foton till mitt körkort som jag snart måste förnya.

Trots att vi haft högre temperatur idag så har Kuma strosat omkring mer än tidigare dagar. Hans aptit är som vanligt och likaså magen. Riset igår gjorde susen. Det blir en del hundbilder idag och det beror på att det ju är Internationella hundarnas dag.

JR postade sitt kuvert med blanketter efter att vi ätit frukost och gjort oss klara för dagen. Passade bra då han glömt köpa tomater, ja ni läste rätt han hade glömt köpa tomater. Men det var inte jag som påpekade det ånej, det var han själv som upptäckte missen.

Skönt att vi inte hört vare sig sirener eller gula flygplan idag. Lugnt i vårat närområde för tillfället. Vi har inte gjort något trädgårdsarbete idag utan kompade efter JR:s ärenden och mina små bestyr. Tänkte göra ny smoothie idag och JR köpte vattenmelon, men insåg att den vi hade räcker i morgon också. Lite av tesen att det man inte gör idag kan man ju göra i morgon.

Oftast är det ju Turbo som strosar runt i trädgården, men hon löper och ligger mest still vid staketet och trånar efter grannens hund. De har för vana att lämna den ensam ute i trädgården och sedan åka iväg. Inte vad vi gillar men kanske vanligt hos vissa hundägare. Nu är vi glada att vi satte upp vårat trästaket så vi inte har en klättrande Turbo på vasstaketet bakom. Hon har legat där i två dagar nu och det är bara att vänta tills löptiden är över.

Efter en stund ute under parasollet bytte vi kläder och sänkte ner våra kroppar i poolen. Trots att det var +31 så kändes det lite kyligt först men efter en kort stund var det bara skönt. Några veckor till borde vi kunna bada. Men om luften blir kyligare vilket den ju blir så småningom får vi lägga på vintertäcket och sedan vänta till nästa år. För närvarande har vi inga planer på att skaffa någon värmepump eftersom vi inte är några vinterbadare ändå. Kan vara roligt att ha något att längta till också.

Vi kan nog sitta ute desto längre och bara det är skönt. Vi har ju varierande årstider här också, men inte så kyliga höstar och vintrar. Just nu håller jag på att läsa i min katalog vad man bör göra i trädgården på hösten. Rosorna ska klippas ned så mycket kan jag sedan tidigare, men vi planerar ju lite flytt av buskar och det vill jag göra i rätt årstid. Ett vintertäcke ska beställas till poolen och en dammsugare. Men det är JR:s ansvarsområde. Även om vi ännu har riktigt varmt om dagarna så känns det ändå som att hösten är på gång, luften känns annorlunda.

Vi har ju ändå fått en badsäsong i år och nästa år blir den längre. Vår oas till trädgård har börjat ta form och det enda större projekt som är kvar är ju trädäcket vid poolen och den designen fnular vi på just nu. Det får bli ett vårprojekt innan det blir alltför varmt ute. Inget som brådskar nu. Men det blir säkert några vändor till Brico Depå när det är dags för bygget.

Just nu är det lite till hemmet som jag tänker leta efter på internet och kanske lite annat. Det kliar i beställningsfingrarna haha.

5 svar på ”Fick brev idag

  1. Skönt att Kuma mår bättre nu!

    Ha en fin dag och se nu till att se ut som en mupp på fotona, jag tror det är lag på att man måste göra det på id-handlingar 😀

Lämna ett svar