Skördetider

Jag vaknade i morse av ett oväsen som inte ville sluta. Så efter ett tag klädde jag på mig och öppnade dörren till trädgården. Nåväl det var inte så väldigt tidigt och jag vaknade av mig själv för sju timmar verkar vara min perfekta sovtid. Vi är ju uppe rätt sent om kvällarna så morgnarna blir inte särskilt tidiga. Men vi gör som vi vill nu när vi bestämmer över vår tid. JR är ju lite tröttare och behöver någon timme till så han fick sova vidare när vi gick ut.

Stora skördetraktorn jobbar för fullt och det var den som väsnades. Så nu har skördetiden för druvorna startat. Jag känner hur hösten närmar sig även om vi fortfarande har sensommarvärme.

Jag passade på att ge småfåglarna frön och vatten när vi ändå var ute. Parasollet fällde jag också upp. Heter det egentligen fällde upp? Känns konstigt att säga så. Skulle helst vilja säga öppnade upp parasollet. Först efter det gick jag in och hämtade kameran för att fota skörden som pågick. Vad jag förstått så kan man inte skörda med traktor överallt utan det beror helt på vilken sort av druvor man har. Men här fungerar det tydligen. Vi har ju fält runt byn och inte något kuperat landskap. Gott vin har vi och köper i princip endast vin från trakten. Men man kanske inte vara alltför snäv i framtiden.

Inspektor Turbo håller koll på arbete så det blir riktigt gjort. Tror hon varit nästan på samma ställe hela dagen trots att traktorn försvunnit. Såg den senare nere vid biltvätten och de har ju en tvätt som tar stora fordon till vår glädje. Vi eller JR brukar tvätta Mackan där. Otroligt att vi hamnade i en by som har allt och det pratade vi om idag. Visst finns det mer pittoreska byar uppe bland bergen, men som en kvinna skrev i facebook att som 70-åring måste hon flytta då det var trappor i huset, samt för mycket backar i byn. Hennes ben klarade inte av detta och trots att hon älskade byn, människorna där så fungerade inte det dagliga livet för henne. Vi tänkte mycket på just sådant och kanske berodde det på mitt skadade ben? Jag tror nästan det. Nu känner vi att här kan vi bo även när vi är 70 år gamla. Ja, här vill vi stanna och bli äldre.

Jag fick skjuts av JR till Super-U och fotoautomaten. Nej, jag funderar inte på att varken ställa upp i någon skönhetstävling eller mörda någon. Men tycker jag ser ut som en straffånge och det som saknas är fångnummer. Men jag har nytvättat hår i allafall. Tänker även använda dessa foton till körkortet när det ska förnyas inom kort. Kanske skrämmer jag skiten ur någon polis om de ber att få se körkortet? Inget photoshoppande här inte. Men är man 65 år så är man och jag mår bra och har simmat mina längder idag så livet känns rätt bra ändå.

Nu har JR ett nytt ärende till posten på måndag och det ser han fram mot eller inte. Vi har inte gjort så mycket mer än tvättat och gjort smoothie , samt rengöring av poolen som är på JR:s arbetsbeskrivning.

En GT under parasollet och sedan croissant med ost och skinka avslutade vår dag utomhus. Lite melon efteråt gjorde susen.

4 svar på ”Skördetider

  1. Jodå. Det heter “fälla upp”, beviset finns ju i den här sången:
    “Hej sa Petronella ifrån Plaskeby, det är dags att fälla upp sitt paraply”
    😀

    Ha en bra dag!

  2. Tycker verkligen att er by verkar jättetrevlig med allt som man behöver.
    Att vara hyfsat frisk och må bra är väl det som är viktigast. Dom där automatkorten får dom flesta att se ut fångar. Men bara man får sina dokument så kvittar det.

Lämna ett svar