Molnen hopar sig

Ingen sol mötte oss i morse och den har varit väldigt blyg hela dagen. Det hade regnat precis innan vi gick ut och idag var det Turbo som väckte oss. Eller snarare väckte Kuma som pep till då han blev väckt av henne. Fy för höglöpande Turbosar för nu är det markering och vi fick börja dagen med att torka golv. Tack gode gud för stenlagda golv. Det blev ett hastigt uppvaknande och tog ett tag innan hjärnan hann ikapp. Resten av dagen har vi fått passa på hundarna för trots att Kuma är en äldre herre så blir Turbos parfym alltför frestande.

Turbo placerade sig ute och jag kunde bädda sängen i lugn och ro. Kuma höll sig inomhus och JR tog mackan till Super-U för dagens inköp. Himlen skiftade från ljust grå till mörkt grå så det var inget bra teslaväder. Men det har hållit uppe hela dagen och temperaturen har varit +25 så vi har inte frusit ett dugg. Eftersom solen var så blyg, jodå den tittade fram ett kort ögonblick under dagen. Inget regn även om det var fuktigt i luften. Vi tänkte inte göra något trädgårdsarbete idag eller ens vistas ute speciellt mycket. Dörren och fönstren får vara öppna. Istället greppade JR snabeldraken och jag satte igång med att göra ny juice till i morgon.

JR hade köpt 2 kg apelsiner som nu skulle bli drickbart. Eftersom vi är lite snörvliga och känner oss förkylda är det dags att boosta med c-vitamin. Ja, så resonerade vi i alla fall. Jag sparade två pressade halvor som ska få ligga i våra garderober. Bra mot diverse tygätande varelser som mal mm. Inte för att jag upptäckt några men man kan aldrig vara för säker. Sedan luktar det gott av apelsin också. Något annat år ska jag nog sy små påsar där jag kan stoppa i lavendel. Men allt har sin tid.

Sådär nypressad apelsinjuice utan tillsatser av något slag. Nu ska den in i kylen och bli kall också. Blir gott till frukost i morgon. JR var precis klar med sin snabeldragning och idag skulle han beställa. Först var det skyltar till Mackan som man ska ha om bilen har en viss vikt. Lite kluddigt som egentligen inte hade behövt vara det om JR läst rätt på sitt kontokort. En siffra fel och så blev det kludd. Sidekicken jag fick rycka in och så blev skyltarna beställda. Sedan beställde han ett vintertäcke och en dammsugare till poolen. Ja, han är förtjust i snabeldrakar både på torra land och i vattnet. Nu läste jag alla siffror och kluddet uteblev. En man behöver en kvinna vid sin sida för att kunna utföra det mesta. Håller ni inte med?

Vi köpte en svart matta att ha framför dörren då vi flyttade in. Men den har varit hopplös att göra ren och inte ens min askungekvast har klarat att få bort diverse skräp. Idag klippte JR till en del av den gröna mattan vi har kvar och det blev ju riktigt bra. Nu kan jag sopa den ren från bös, som man säger i södra Sverige. Vad man säger i Frankrike vet jag inte i nuläget, men när jag kan återkomma när jag lärt mig det. Senare ikväll kom det ett par regnskurar och åskan som de varnat för har uteblivit än så länge.

Nu har de = vädernissarna lovat att det ska bli sol i morgon så jag har preparerat min kasse med smutskläder. Hoppas på att kunna hänga tvätten ute minsann. Vi får se om det fungerar annars blir det första tvätten som får torka inomhus. För tvätta ska jag och sedan vippla. Man måste ju få filosifiera någon dag i veckan. Vet inte vad JR tänker hitta på men det gör han säkert.

Det var +25 i poolen idag och vi kände att det var lite kallt. Med förkylning är det inte så smart att bada då. Det var förresten en liten fågel i vår öppna spis idag. De ramlar ned genom skorstenen. Vi har en rutin att JR öppnar stora fönstren i rummet och jag luckan till spisen. Då brukar fågeln klara av att flyga ut till friheten. Gäller bara att hålla Turbo borta för hon stressar upp fåglarna. Idag låg hon ute så det gick snabbt och lätt.

3 svar på ”Molnen hopar sig

  1. Gott med färskpressad juice! Spanjorerna är ganska sötsugna mest hela tiden och ibland får man sockerpåsar bredvid när dom serverar juicen… Snacka om att fördärva något som smakar så gott naturligt! Tur att man får välja själv om man vill tillsätta sockret eller inte.

    Ha en fin vipplardag!

  2. Färskpressad apelsinjuice saknar jag mycket. Priset på apelsiner är hutlöst höga här.
    Så bra att sifforna kom rätt.

Lämna ett svar