Regnet drog iväg

Solen hittade tillbaka ur molnen och jag passade på att köra en maskin med tvätt. Parasollet fälldes upp och jag torkade av bordet på trädäcket. Idag kan vi sitta ute igen och det är skönt. Nu är Turbo i sitt högsta höglöp så vi får turas om att vakta på hundarna. JR tog en dusch och jag hade vakten då men sedan var det hans tur och jag kunde vippla. Hängde tvätten på tork och sedan tog vi faktiskt ledigt resten av dagen. Rätt hög luftfuktighet idag trots att solen lyser starkt.

Turbo var ändå glad att få vara ute och dagen började här för att sluta som vanligt sovande vid poolen. Poolen som idag kom upp i +27 grader i vattnet. Kunde varit väldigt badbart om det inte varit för två badkrukor. Vi avvaktar temperaturen i morgon. Det blev var sin GT istället och ett diskuterande om allehanda ting. Ja, vi saknar aldrig samtalsämnen.

Vi blev sittande mesta delen av dagen och Kuma kollade av att vi var där. Nöjd med vad han såg gick han in och lade sig på sängen. Vi har ju fönstret öppet så han hör oss hela tiden. En trygghet för honom och så kan han ligga mjukt och sova.

Minsann är det inte nya skott som kommit upp efter några dagar. Två nya är på gång och nu får JR plocka fram lite krukor. Den stora ska jag plantera väldigt snart. Så roligt att några majskorn ploppat upp så fint. Nästan gratis växter ju. Men när man bor i ett tillåtande klimat är det nog lättare att odla från noll. En avokadokärna ska få hamna här nästa vecka. Sedan är det bara att vänta och se om det kan bli något.

Mina rosor har börjat blomma efter en månad i vila. Nu har det blivit lägre temperatur på natten och det kanske de tycker bättre om. Jag tänker ju klippa ner dem i år, men så länge det kommer blommor är det inte aktuellt. Precis, jag ska ju köpa lite nya rosor. Vi är nära där nu då hösten närmar sig. september-oktober är månaderna då man planterar nya växter här. Kan kanske ha att göra med att det är lättare att gräva när det regnat lite.

Nog kommer jag ihåg att JR grävde för poolen i juni/juli vilket är helt galet då marken är stenhård. Men är man badnödig så gör man dumma saker. Det hade nog varit mer intelligent att göra det nu, men då hade vi inte fått bada i år heller. Inget som vare sig JR eller jag tänkte godta. Men det var poolen det och när det gäller växter är vi mer förnuftiga.

Söndag i morgon och det ska bli sol då också. Vi har även flyttat en av kineserna till Rutan och Rolle så nu har de lyse om de vill läsa när det är mörkt. Man vet ju aldrig eller hur?

Man märker att det går mot höst då solen står lägre på kvällarna. Mörkt blir det närmare halv nio och så håller det sig ett bra tag. Här blir det aldrig mörkt vid fyra på eftermiddagen som det blir i Sverige. Ljuset är en av anledningarna till att vi flyttat hit. Sen finns det åtskilliga fler men jag radar inte upp dem nu. Dags att gå in och göra kväll kanske?

4 svar på ”Regnet drog iväg

  1. Vi är också glada för ljuset som även finns på vintern här. Bättre med jämnare fördelning av ljuset över året än vad det är uppe i norr.

    Ha en skön söndag!

  2. Skönt när man kan prata om allting med den som man har valt att dela sitt liv med.
    Trevligt för Rutan och Rolle med lite ljus när det är mörkt.

Lämna ett svar