Molnen skingrades

Natten blev väldigt lugn då kompostgallret gjorde att amorösa försök inte uppstod. Tror faktiskt att både hundarna och vi tyckte att det var skönt. Ingen torkning av golv behövdes och Turbo fick kila ut så fort jag vaknade. Lite besviket tittade jag ut och sg en jämngrå himmel. Kontrollerade med väderappen och nog skulle det bli sol senare. Skeptisk var jag men tog ändå ut lakanen till tvättmaskinen och körde igång den. Har ju möjlighet att hänga dem i dressingroom vid avfuktaren om molnen inte skingras.

När jag gjort mig klar för dagen gick jag ut och greppade en av krukorna vi tog ner i går. JR hade borrat två hål i den och jag fyllde botten med småsten. Bra för dräneringen sedan gjorde jag en blandning av sand och fin planteringsjord. Precis likadan som min lilla planta fått gro i. Sedan tog jag försiktigt upp den ur hinken och det var en ordentlig rotbildning som bådar gott.

Här står majsblasten endast en liten bit från sin gamla groplats. Gav den lite vatten så jorden blev fuktig. Vi väntar regn inatt så jag vill inte dränka lilla plantan. Det är fler på gång i grohinken men de får växa till sig lite till. Jag har fler svarta krukor som väntar. Men jag var så svettig att det fick räcka för idag. Luftfuktigheten är väldigt hög just nu så även om det endast är +30 så blir man svettig för minsta lilla. Hade ju lakanen att hänga upp för torkning. Om inte solen varit så hade de aldrig torkat på grund av fukten. I kväll har vi 78% luftfuktighet och det känns lite jobbigt.

Vi brukar säga att vår trädgård är en upptäckarträdgård. Hundarna verkar hålla med om det för det finns så många ställen att nosa och upptäcka. Kanske därför de älskar att var i trädgården. Kuma ville knappt gå ut den trädgård vi hade i Sverige. Den var inte rolig. Han gick mest ut och gjorde vad han skulle och sedan gick han in igen. Här går han på sina egna strövtåg utan att vi behöver gå med.

Mina små lavendel blommar igen efter min klippning tidigare. Undrar om den stora också kommer att blomma snart? Jag har inte blivit van vid att det blommar någonstans hela tiden året runt. Men vintern känns aldrig så lång då.

Det enda som är lite synd är att vi inte kan bada nu när Turbo är i höglöp. Kuma är kastrerad men det struntar hundarna i. Med täcket på har vi +30 i vattnet så det är i alla högsta grad badvänligt. Istället passade JR på att fylla på vatten i poolen eftersom det dunstar en del per dygn. Han kopplade slangen och så satte vi oss ner under parasollet. Vid den andra titten på vattennivån blev JR konfunderad för vattenlinjen hade inte höjts en enda centimeter. Det visade sig att en grej på slangen var som en kork och släppte inte ut något vatten. Jag gjorde en böj på slangen så JR kunde ta bort grejen. Jösses vilket sprut det blev och på tio minuter hade poolen rätt vattennivå.

Tror vi är inne på dag fem av Turbos höglöp och håller tummarna att det ska vara över om ett par dagar. Men vi kör stängt sovrum i natt också. Lugnast för alla parter.

4 svar på ”Molnen skingrades

  1. Bra med kompostgaller, det förenklar.
    Fint lavendeln blommar.
    Det växer och gror eller är det tvärtom.

Lämna ett svar