Det man inte har i huvudet osv…

Kanske är det den höga luftfuktigheten som gör det för igår blev det lite galet. Vi satt ute och pratade om vad vi skulle göra innan det var dags att bege sig inomhus för kvällen. Jag skulle ta in lakanen och JR byta tunna för tömning. Sedan satte vi oss inne och flämtade. Luften är jobbig just nu. När vi tog ut hundarna för sista natttoaletten kom JR på att han glömt ta med sig den tomma tunnan från tömningsplatsen, så han fick en lite promenad vid ca 01.00 i natt.

Vi beslutade att köra igång vår ac i sovrummet till natten då det var så klibbigt att det var hopplöst att sova. Ett bra beslut visade det sig vara för vi sov nästan till halv tolv i dag. Hundarna också.

Blev lite stressigt då JR fått mail om att vi hade en leverans att vänta mellan halv ett och halv två. Jag kokade ägg och gjorde klart för en sen lunch. Hann till och med bädda sängen innan det ringde på grinden. JR gick ner och tog emot ett paket! Verkade lite litet för det vi hade beställt till poolen. Visade sig vara dammsugaren men vintertäcket saknades, så JR skickade snabbt ett mail till leverantören. Nu får vi avvakta och se om det dyker upp. När vi sedan satt och åt klingade på grinden igen och det var posten som hade våra dekaler till Mackan. Det var dessa om döda vinklar som man måste ha nu och JR satte på dem senare.

Efter den sena frukosten skyndade jag mig att duscha för det är lika fuktigt idag. Vi skulle få besök av servicekillen till gaspannan. Jag satte mig i sovrummet med hundarna och hade gallret för dörren. Vi har ju tagit bort alla fasta dörrar i huset då vi tyckte att de endast var ivägen. Här stänger vi aldrig några dörrar. Det gjorde vi inte heller i Sverige och tyckte de mest var i vägen. Kan berätta att hundarna skötte sig exemplariskt och inte sade ett ljud då servicemannen var här.

Det har seglat mörka moln runt oss hela dagen och även kommit en del solglimtar. Inget regn som vi trodde men hotet ligger i bakgrunden. Varmt och fuktigt är dagens väderrapport.

Så vad gör man som utsläppt från sovrummet? Naturligtvis måste man undersöka hela trädgården. Jag också. Inte mycket till gräsmatta här nu efter att vi öst jord från framsidan hit. Blir ett höstjobb för JR att så mer gräsfrön här. Behövs ju en del regn så vi väntar med det. Inget vi har lust att göra just nu.

Japp höstblommor har börjat dyka upp. Vacker blå och jag funderar på att plocka in några av dem senare. Har en fin liten vas på spishällen som just nu har fluffiga grässtrån sedan i våras. Tänkte ställa undan den vasen och sätta dessa blå i en annan vas på samma plats. Endast funderingar i nuläget. Man vill ju förnya interiören eller hur? Bladen är ju fina de också. Har jag berättat att jag är oxe som stjärntecken? Har en del av dess karaktär inom mig som den att älska jorden och att hålla på med växter. I mina tidigare livsperioder har jag inte haft tid, men nu har vi bromsat hastigheten på vårat liv och då upptäcker jag att det är riktigt roligt att planera en trädgård och utföra allt själv. Jag har planer i huvudet och det behöver inte gå fort.

Just nu kör traktorer upp och ner för gatan på baksidan. Bråda tider för vinbönderna. Men även grusbilar då ett stort jobb börjat runt kyrkan och torget där. Nya rör ska läggas ner då de gamla inte klarar av att leda bort vattnet. Nu får vi vara vaksamma på råttor då det finns åtskilliga av dem där och de kan tänkas flytta när de blir störda. Det sätts ut fällor lite här och där har vi fått reda på men man vet aldrig.

Idag satt vi ute nästan tills det blev mörkt då det var så fuktigt. 78% och man mår inte så bra av det. Blir ac på i natt också. De har sagt åskväder men fasen om jag tror på det för vi får inte en enda droppe. Det hade varit skönt med ett rejält regn nu.

2 svar på ”Det man inte har i huvudet osv…

Lämna ett svar