Idag igen

Jag vaknar så fort Kuma hoppar ned från sängen, vilket skedde vid 08.00 i morse. JR var lika snabbt ur sängen som jag och tog ut hundarna i trädgården. Jag begav mig ut i rummet där jag kunde konstatera att det hade blivit markerat med vätska precis som igår. Bara att sanera igen då. JR kom in med hundarna och plockade ihop allt tidningspapper i en sopsäck och jag ställde in hinken i lilla toaletten för JR att tömma. Strödde lite bikarbonat här och där för att få bort lukten. Idag skulle vi ju göra rent golven men inte så tidigt och inte före frukost. Sedan lade vi oss allihop och sov till fram mot elva. Kände att det krävdes lite sovmorgon efter morgonbestyren. För säkerhetsskull satte vi för kompostgallret framför sovrumsdörren. Det ska vi ha inatt också för detta är inte så mysigt att göra varje morgon.

Mer utsövda kunde vi sedan stiga ut i solen. Tyvärr vågade vi inte ta ett dopp i poolen idag då Turbos hormoner fick oss att inse hur svårt det skulle bli. En av oss har fått vakta på hundarna hela tiden. Men vattnet hade en underbar temperatur på +30, suck. Så vi fick nöja oss med att sitta under parasollet för att sedan ta en dusch då vi gick in för kvällen. Gick ju bra det med och bättre för nerverna.

Nehej då, Turbo skäms inte ett dugg utan hon ligger och trånar efter grannens hund som befinner sig på andra sidan staketet. De kom nämligen hem och då brukar de sitta ute en stund för lite samvaro. Vi brukar lägga pooltäcket på de blå stolarna så därför står de där. Allt runt poolen är ju inte riktigt klart utan får vänta till våren. Vi är mycket glada över vårat staket när Turbo löper för det har varit lite jobbigt tidigare.

Vi tog en sväng på baksidan då Kuma kände för det. En liten koll så allting var som vanligt. Jag tittade i min odlingshink och minsann det är ju faktiskt fyra skott som börjat gro. JR tog ner lite krukor från taket i verkstaden och i morgon planerar jag att plantera den största av skotten. Så lite majsblast ska det bli på baksidan. Man får bygga en trädgård lite pö om pö som säger.

Nöjda med inspektionen gick vi in och tog kväll. Solen började dala och Kuma var trött. Han somnade direkt och även JR tog en tupplur med Turbo bredvid sig. Tidiga morgnar är inte vår grej.

Avslutar med en ros utsprungen. Så delikat och skör. Ny vecka i morgon och jag hoppas på sol, kanske lite vind så våra lakan kan hänga ute och torka. Då hösten närmar sig med stormsteg så kan man aldrig vara så säker på hur vädret kommer att arta sig. Det händer ofta att vädersajten vi har säger att det ska bli regn och åska, men när dagen är över har det inte kommit en droppe här.

Fast en ny vecka blir det oavsett och måndag börjar den med. Vi kör nedräkning på Turbos höglöp och i morgon är det dag fyra. Som jag skrev så blir det kompostgaller inatt. Vill Turbo ut så får hon väcka mig.

3 svar på ”Idag igen

Lämna ett svar