Inställt regn

Igår skulle det bli regn på kvällen, men inte här i allafall. Sedan skulle det regna inatt mot tidig morgon. Nehej då, inget regn här alls. Jag greppade vattenkannan både igår innan vi lade oss vid ettsnåret och även i eftermiddags. Stödvattnar där det verkar behövas. Jag är lite rädd att om jag vattnar ordentligt så kommer det ett störtregn och växterna får kallsupar. För regnar det här gör det det rejält en kort stund och sedan är det som att någon stänger av kranen tvärt. Nu har de sagt att det ska bli regn ikväll igen och tror tusan det.

Men vi är glada för uppehåll idag då vi vistats utomhus hela dagen. JR provade den nya snabeldraken i poolen och den fungerade bra. Det blev så rent och fint på botten. Turbo är i slutlöp och vilken dag som helst kan vi återgå till normaltillstånd. Hon har lekt en hel del med Tiger idag och det är kanske ett gott tecken, eller så blir hon skendräktig ännu en gång. Vi förhåller oss lite avvaktande.

Lite tråkig himmel och solen har varit väldigt blyg idag. Så vi kände inte för ett bad trots en temperatur på +27 i vattnet. Ja, vi är badkrukor. Men det känns höstaktigt och jag har satt på mig shortsen. De har jag inte haft på mig sedan i våras. Men än är det en bit kvar till strumpor. Skön bris har svept över oss hela dagen och luftfuktigheten har sänkts till 67%. Kanske lägre nu ikväll för jag har inte sett efter. Spelar ju egentligen ingen roll.

Nej då, vår tomt lutar inte alls utan det är jag som ville ha en häftig kameravinkel. Vet inte om det blev så bra? Kuma struntar i vilket han har fullt upp med att lyssna på något. Temperaturen har blivit mer hundvänlig om så säger. Hundarna skulle nog säga så om de blev tillfrågade.

Vinfältet börjar byta färg. Inte för att vårat fält skiftar så mycket men de runt byn gör det desto mer. Våra små inköpsturer ska snart eller närmare bestämt sätta igång nästa vecka. JR behöver takpapp, jag vill göra en del inköp. Nu då vädret inte är så utesittarvänligt passar det bra att köra omkring lite. Kliar lite i resenerven nu. Ja, det blir inga långa resor men fler än de vi gjort nu under sommaren.

Ibland kan skärpan hamna på annat. Bladet är väl vackert eller hur? Jag vet inte vad jag tycker om kvisten till höger, men den har en viss karaktär i alla fall.

Strunt samma vi kör på i september och är glada över de ljumma vindarna och ljuset som är. Livet känns rätt så bra trots att hösten närmar sig, med vinter i släptåg.

4 svar på ”Inställt regn

Lämna ett svar