Regnet kom inatt

Lite vått ute när vi öppnade dörren efter nattens sömn. Jag var uppe tidigare på morgonen vid sju ungefär och en av mina gipsänglar som hängde ovanför öppningen i toaletten hade drösat i golvet. Jag behöver inte förklara hur det såg ut för de flesta vet nog hur gips ser ut när det hamnar på stengolv. Många bitar blev det. Verkar som hänget släppt på baksidan av ängeln. Vid den tiden på dygnet plockade jag upp allt hjälpligt och gick och lade mig igen. Jag var inte utsövd med andra ord.

Men senare var vi mer redo att möta dagen. Turbo verkar vara på väg ur höglöpet men vi är på vår vakt. Som tur är så klagar Kuma högt när hon stör hans vila. Jag körde en maskin med kläder idag då JR hade två shorts som behövde bli rena. Precis när maskinen var klar kom det en regnskur och då beslutade jag att hänga tvätten i dressingroom. Sagt och gjort, när det var klart körde jag igång luftfuktaren. Perfekt för vi ville ändå försöka få ut fukten inomhus.

Min pelargon verkar börja blomma igen. Nu när hösten är på gång så börjar mina planteringsfingrar pirra. Det blir en tur nästa vecka och då får vi se vad jag hittar. Vill göra av med lite pengar nu. Solen kom efter regnskuren och det har varit uppehåll under kvällen. Turbo älskar att vara ute så hon stannade där.

Jag kollar läget mamma. Ingen kommer in genom denna grind utan min vetskap. Bra med en vakthund. Fast jag tror hon bara skulle bli glad om någon kom in genom grinden för hon älskar människor. Våra hundar må vara stora men några vakthundar har vi aldrig haft.

Jag var ju tvungen att gå en runda på baksidan och titta till mina nya telningar. Hade tänkt plantera de nya skotten idag men så kom regnskuren och jag sköt det på framtiden. I morgon kanske. Jag har läst på i min bok om vad som ska göras i trädgården nu i höst. Omplantering och nyplantering samt beskärning är det som gäller. Sedan är det bara att låta allt vara till våren. Nu har vi inte så många växter som behöver beskäras just nu men träden måste klippas och allrahelst mullbärsträdet. Ja vi har en del pyssel om så säger.

Idag när JR var iväg och köpte bröd och jag bäddade sängen, hörde jag ljud från vår öppna spis. Japp, det var en lite fågel där. Jag lyckades få ut den själv och den flög ut till friheten. Kändes väldigt bra.

Det blommar efter allt regn och ogräset frodas. Jag har med andra ord en del jobb här. Det som växer bäst är ju ogräset. Lite otroligt att det snart är helt grönt här på baksidan. Men där i hörnet ska ogräset bort.

I morgon är det lördag och min vipplardag. Kanske kan vi ta ett dopp för poolen håller +28 minst nu. Jag hade gärna gjort det. Sista doppet för i år och jag hade varit nöjd.

Ikväll äter vi var sin makrillburgare och det är så gott. En espresso efter det och sedan en whisky. Så lyder en väldigt bra fredagskväll.

4 svar på ”Regnet kom inatt

  1. Det är inte bara positivt med stengolv, jösses vad många bitar det blir när nånting faller ned.
    Snygg räddning av fågeln där!

    Ha en bra vipplardag, här är det tvättdag och första tvätten hänger redan ute på tork 🙂

Lämna ett svar