Vippling och krattning

Dags att ta hand om dammet som lagt sig efter en vecka. JR tvättade alla fönster igår när han kände sig rastlös. Jag blev glad då han gick över till diskmedel blandat med vatten. Fönsterputsmedel klarar inte min näsa, för jag blir både illamående och yr av det. För starkt tycker jag och onödigt. Idag var tvätten torr och när jag vikit ihop den så satte jag igång med vipplingen. Vilket ju innebär våttorkning där det behövs. JR satte igång med ett skitjobb och efter det krattade han gräsmattan på framsidan. Blev riktigt fint.

9/11 idag och jag tror de flesta kommer ihåg var de var när terroristerna flög in i The Twintower i New York. Jag satt på jobbet och som vanligt hade jag radion på svagt för att ha lite musik mm. Plötsligt hör jag att ett flygplan flugit rakt in i ett av tornen. Trodde att det var ett litet plan som av misstag navigerat fel. Men höjde ljudet på radion och fortsatte att jobba. Min chef kom rusande och sade att ett nytt plan flugit in i det andra planet. Då ringde jag JR som satte på sin radio. När vi kom hem till vår lilla två vi bodde i då satte vi på BBC och där fick vi se hela eländet. Tror vi åt vid tv:n den kvällen och försökte förstå allt som hände. Hemskt var det och ofattbart.

Livet blev aldrig detsamma efter denna attack. Oskyldiga fick sätta livet till. Kanske blev man hårdare i sin bedömning av människor och mer cynisk. Det där med öppna era armar blev inte min melodi om man säger så. Känner idag att den svenska naiviteten runnit av mig. Trots att jag har blå ögon så ser jag inte allt i en blurrig söt film. Ok, jag är närsynt och precis som Karlfeldt kan jag se allt i ett mjukt fint ljus, men elakheter och illvilja biter inte på mig. Jag trodde islam var en fredlig tro men med mer efterforskning har jag lärt mig mer. Det är alltid styrt av sk präster som vill ha makt.

Vi tog ledigt efter dagens vedermödor och satte oss bekvämt tillbakalutade på trädäcket under parasollet. JR gjorde var sin GT och så gjorde vi en lista på alla maträtter vi gjort här nere eller ville göra. Det blev en lång lista och nu har JR många uppslag att välja på eftersom han ibland har svårt att hitta på rätter. Klart för hösten då. Fast idag kändes den långt borta.

Satt ute och åt en bit mat eller rättare sagt sallad med ost efteråt och melon. Till det lyssnade vi på podden Karlavagnen och idag var det brexitdag. Jag tror att om några år är de med igen, jag kan ha fel men vindar vänder eller hur? Intressanta inringare i allafall som hade berättelser av värde. Vi har börjat skifta poddar då det blir lite för ensidigt annars. Men vi har verkligen fastnat för poddar och letar eller rättare sagt så letar jag hela tiden efter nya som kan vara intressanta.

Det blir ju mörkt fortare här nu också så vid halv nio plockade vi av bordet och gick in. Strax efter var det mörkt och visst hade vi kunnat sitta ute men vi var nöjda här. Men fönstren är öppna med myggnät och vi känner ändå att vi får in utomhuslivet som är väldigt lugnt i vår by såhär dags.

Nu siktar vi på söndag och kanske en ny blå himmel. Vi får se hur det blir.

3 svar på ”Vippling och krattning

  1. Även om jag fokuserar den 11/9 på vår inflyttningsdag så minns såklart även jag den hemska dagen som förändrade allas våra liv.
    Vi befann oss på en campingplats på Korsika och fick veta per telefon vad som hänt. Såg inte bilderna förrän vi åkte färjan över till fastlandet ett par dagar senare. Då satt vi i baren, folk vimlade och var glada och vi satt och stirrade storögt på TV-skärmen. Det var helt surrealistiskt…

    Ha nu en skön vilodag!

  2. Dom flesta krig uppkommer genom religiösa motsättningar, makt samt pengar. Hänger tydligen ihop på något sätt.
    En matlista ska jag nog också göra, verkar vettigt.

Lämna ett svar