Kraftlösa

Jag hade tänkt göra en hel del idag, men kände mig helt kraftlös mitt på dagen. Morgonen bjöd på sol för att övergå i ett grått konstigt sken. Ögonen var grusiga och halsen kändes rostig. Efter frukost satte vi oss ute och jag hade svårt att hålla ögonen öppna. Hundarna var så trötta och somnade i gräset. Jaha, det var väl askmolnen från La Palma som svepte in från havet. Det luktade lite aska ibland och vid något tillfälle ruttna ägg. Men det var ytterst lite.

Grannen i bagarhuset fick sina möbler idag från England visade det sig. Så de kämpade och jag avundades inte flyttkarlarna. De var rejält svettiga. Själv så hjälpte jag JR ta ur kontakten till golvfläkten i rummet och såg nog rätt rolig ut där jag simmade runt på golvet, innan jag tog mig upp med hjälp av soffan. JR kan ju inte böja sig ner just nu, så jag skulle visa mig kavat och hjälpte till. Efter att ha tagit isär fläkten och gjort rent den fungerade skrället inte. Antagligen för mycket hundhår och annan smuts i fläkthuset. Där fick vi för vårat slit. Får köpa en ny till nästa sommar då.

Kuma håller koll vid grinden så inga obehöriga försöker ta sig in. Inte för att någon försökt, utan det är nog mest av nyfikenhet han går ner till grinden och kollar. Som mest är det någon dam eller ung kille/tjej som går förbi och de utgör inget hot. Ser nu att uppfarten behöver sopas ren och det får bli ett senare projekt.

Vi har mest suttit på baken hela dagen och när sedan en svag vind uppenbarade sig så blåste den liv i åtminstone mig. Plötsligt kunde jag andas på riktigt och då gjorde jag var sin GT. Sedan satt vi lite till.

Dags för middag hundarna!!!! Det är inga problem bara man ropar mat till dem. Faktiskt inte något problem annars heller att få dem att komma när man ropar. Se så mina majsplantor växer! En till är på gång i hinken eller så är det två. Idag köpte JR avocado som vi ska ha i vår sallad och jag fick en kärna som jag planterade i min hink. Vi får se om det blir något av den. Den måste ha en större kruka misstänker jag och när det blir aktuellt ska jag köpa en sådan vid någon av våra utfärder. Fast inte på nästa då vi har annat på agendan. Krukan brådskar ju absolut inte.

Igår tog jag itu med ett administrativt jobb. Mitt bankkort har gått ut och jag kan inte handla med det. Inga problem för jag kan föra över pengar på JR:s kort och handla med det om jag vill. Men naturligtvis vill jag ha ett eget kort och för någon dag sedan mailade jag min bank som bad mig ringa dem. Med dygnetruntservice gjorde jag det igår kväll och en trevlig tjej lotsade mig genom alla punkter och nu har jag ett nytt kort på väg hit ner. Visserligen kostar det mig 400:- men det är det värt.

Luften blev riktigt bra framåt kvällen och det var en lättnad. Nu verkar vulkanen på La Palma ha kört igång ännu ett hål och man vet inte hur luften kommer att bli efter det. Men man vet aldrig så vi vill inte spekulera angående det.

Lördag i morgon.

1 svar på ”Kraftlösa

  1. Ni fick tydligen lite vulkanluft hos er.
    Det var ju onödigt arbete med fläkten. Så blir det ibland.
    Eget kort måste man ju ha tycker jag.

Lämna ett svar