Sol och varmt

Passade på att köra en maskin med tvätt, som fick hänga ute på tork. Läste idag att vi kan förvänta oss moln från La Palma och dess vulkan som ju har utbrott nu. Inte väder att hänga ut tvätt då det kan vara aska i luften och de varnar för att det kan lukta ruttna ägg i luften. Inget ute sittande då minsann. Därför passade vi på att sitta ute idag då himlen var blå och solen värmde.

Klippte bort en del långt ogräs från framsidan där JR brukar köra gräsklipparen, men det är rätt onödigt nu då det inte är mycket gräs och han har sin onda rygg. Men jag tog endast halva idag och förhoppningsvis kan jag klippa andra halvan i morgon. Undrar om jag måste ha en klädnypa på näsan om det ska lukta ruttna ägg? Näe, tror jag senarelägger den klippningen i såfall.

Inte jag som darrar här utan det började blåsa och blomman ville inte vara med på bild. Oleanderna har i stort sett blommat ut nu och det får man ta då de blommat hela våren och sommaren. Nu väntar jag på att rosorna ska blomma klart så jag kan klippa ner dem. Men de är ihärdiga och vill blomma ett tag till.

Får njuta av rosorna ett tag till tydligen. Tänker klippa ner dem så de blir kraftigare till nästa år. Gjorde inte det förra året då de var så nya och jag ville att de skulle få vara ifred ett år. Nu ska jag bara preparera dem mot lite ohyra för säkerhetsskull innan jag klipper dem.

Resten av dagen har vi tagit det väldigt lugnt. En helt underbar dag och kväll. Gick in vid kvart över sju då det börjar mörkna vid åttasnåret. Just nu är det så att hundarna går in före oss. JR rullade ut ena soptunnan före vi stängde dörren. Jag har inte blivit van hur snabbt det blir mörkt här. Det är som att någon trycker på knappen för släckning.

Fredag i morgon och vi avslutar kvällen med Downtown Abbey. Är på säsong tre nu så det är en del avsnitt kvar som tur är.

3 svar på ”Sol och varmt

Lämna ett svar