Regn på förmiddagen

Det har regnat ordentligt inatt och på morgonen. Inte något vi tyckte var bra på ett sätt och bra på ett annat. Bra för våra växter fast JR vattnade alla igår med slangen för säkerhets skull. Inte bra för bagarens hund som är en äldre bordercollie och tydligen blivit lämnad helt ensam ute i trädgården. Familjen har varit borta sedan vid femtiden igår och hunden har skällt uppgivet och ligger och tittar efter varenda bil som kör förbi. JR var fram till hunden i dag när han skulle köpa bröd och pratade med den. Det syntes på hans ögon hur ledsen han var. Turbo tittar efter honom varje gång vi är på baksidan.

Där ligger den stackars hunden ensam och det gör så ont i mitt hjärta. Som tur är så har det inte regnat mer under dagen för JR sade att han var alldeles våt i pälsen och smutsig efter att ha legat ute på gruset. Nu vid åtta på kvällen har det inte varit en enda person som sett till hunden för vi håller uppsikt på honom. Ägarna har inte heller kommit hem.

Jag vet inte hur man kan behandla en familjemedlem på detta sätt? JR mår väldigt dåligt och jag får försöka hålla honom tillbaka. Vet inte om det är vanligt att man lämnar hundar ensamma på detta sätt? Ikväll när JR går ut med våra två ska vi se om det fortfarande är släckt och ingen bil på uppfarten, då ska JR gå dit med torrfoder och en bunke och en kanna vatten. Jag har tittat på väderleksrapporten och det ska bli uppehåll inatt och i morgon. Det gör vi ikväll och så hoppas jag vid min gud att ägarna kommer i morgon.

Turbo ville inte gå ut trots att vi har haft dörren öppen hela dagen. Men eftersom vi suttit inomhus så är det inte roligt att vara ute ensam. Men när jag eller JR gått ut i något ärende har hon gärna följt med. Kuma däremot har hållit sig inomhus mest hela dagen och då JR suttit i soffan med honom så har han sovit gott. Perfekt enligt Kuma.

Vi har haft hög temperatur idag +28 trots moln och hög luftfuktighet. JR råkade titta ut nyss och såg att grönsakstanten beställt pizza. Han är riktigt sugen på en köpepizza så nästa gång vi kör skräp ska vi beställa var sin i Malahute som är en del av Thézan. Vår italienska pizzeria stängde under lockdown och saknar den egentligen inte då de var fruktansvärt dyra. Men denna pizzeria har hemkörning vilket passar oss perfekt. När vi stod nere i Vias fanns det en pizzeria som gjorde helt underbart goda pizzor.

Blev nästan lite sol innan mörkret lade sig över byn. Det blir mörkt vid ungefär halv åtta om kvällarna nu. Solen går väl upp runt sju tror jag. Ser aldrig soluppgångar då jag sover som bäst och för mig är soluppgångar lite överreklamerade. Andra tycker annorlunda och det är helt ok för mig. Men säg inget illa om mina rosor för då kanske jag biter ifrån.

Turbo blev glad efter att ha fått middag och föredrog att vara inomhus. Jag behöver nog inte säga vad Kuma föredrog. I morgon är en annan dag och då kanske solen hittat hit igen.

Söndag och den sista för denna månad.

6 svar på ”Regn på förmiddagen

  1. Men vad är det för några grannar som ni har fått. Ni måste ju lida något fruktansvärt med denna hund som bara har blivit lämnad ensam i många timmar. Men tyvärr så är det så att hundar/husdjur inte blir så väl behandlade i södra Europa. Dom behandlas ungefär som skräp som man inte bryr sig så mycket om. Och det gör ont i oss som behandlar våra husdjur som familjemedlemmar.

    • JR var vid grinden och gav den torrfoder och vatten. Men vid ett i natt kom de hem. Tror de varit i England och kommit hit med färjan i Cherbourgh. De kunde nog inte ta med sig hunden pga brexit. Men varför inte fråga oss om vi kunnat hjälpa till?

Lämna ett svar