Lazy sunday afternoon

Körde igång golvstädning direkt efter vår ean frukost. Vi tog nämligen en riktig sovmorgon idag. Vem har sagt att man måste vara morgonpigg som pensionär? Det stämmer absolut inte på någon av oss och inte heller på våra hundar. Turbo kan vakna vid tio och då vill hon upp i sängen och morgonkela i minst en halv timme. Idag sov hon när jag vaknade och det blev endast en kort stund av kel. JR måste upp till bagaren innan han stängde för dagen. Nu var allt bröd slut där så han gick in till tabac som också har bröd. Riktigt gott faktiskt sedan den bytte ägare.

Skönt med blå himmel igen efter den grå/bruna vi haft i ett par dagar. Vi placerade oss ute på trädäcket när vi var klara med golven. JR tog bort trappan ner till poolen idag så vi kunde lägga på täcket bättre. Jag nattade Oswald Cobblepot inför vintern. Vår plastpingvin döpt efter figuren i serien Gotham som är en början på läderlappen. Vi såg den serien då poolen var klar och JR såg vår pingvin.

Jag har lekt en del med filter idag och visst ser trädgården lite annorlunda ut såhär. Lite mjukare och mystiskt kanske. Jag brukar inte använda filter men ibland vill jag leka lite när jag har tid till det. Nu har jag väl inte det bästa fotoprogrammet men funderar på att skaffa ett annat som ger mig fler möjligheter. Vi får se hur det blir med den saken.

Såhär ser fotot ut utan filter. Vet inte om det kanske är bättre. Jag är nog ingen filtermänniska utan vill se allt som det verkligen är.

Hundarna har varit lite trötta idag och inte ens Turbo orkade leka med Tiger. Så vi chillade precis så som man ska göra en söndag. Sedan har vi ju JR:s rygg som ska vila så mycket som möjligt. Han fick gå bort med gula tunnan men sedan blev det inget mer jobb.

Har kanske inte berättat om grannens bordercollie. När det blev mörkt igår vid åtta, gick JR ut med torrfoder och vatten till hunden. Vi visste ju inte hur länge de skulle bli borta. När vi sedan tittade på Downton Abbey så hörde jag ljudet av en grind och ja… de kom hem vid halv ett på natten. Vilken lättnad hunden fick sova inomhus den natten. Vi kunde somna i lugn och ro.

Så var förhoppningsvis den oron borta. Är man djurvän så känns det jobbigt med sådana situationer.

Jag har tryckt ner en avocadokärna i min odlarhink och ännu syns det ingenting. Frågan är om jag ska trycka ner en till? Eller ska jag göra ett hål lite till höger om palmen och se om det kommer upp något. Jag är frestad att prova. Hade varit häftigt att ha ett avocadoträd här på udden. Ja jag tror jag testar. Nu i höst ska vi strö ut mer jord här så det blir nog rätt bra.

I morgon ska vi köra till de stora tvättautomaterna i grannbyn för jag vill tvätta vårat överkast. Dags att göra det då Turbo löpt och det har diverse fläckar. Sedan vill JR köpa en trädsåg som Lidl har annonserat att de har i morgon och vår grannby har just en sådan affär. Planerar att köra bort till återvinningen med lite skräp också.

Jag ska sätta lakan i tvättmaskinen också innan vi äter frukost. Vi har alltså en hel del att göra i morgon. Så nu loggar jag ut.

2 svar på ”Lazy sunday afternoon

  1. Det bästa med att vara pensionär är att man bestämmer själv.
    Jag gillat bäst bilder som är “naturliga”. Lite mer eller mindre ljus kan ju behövas ibland. Jag använder Picasa redigeringsprogram, fungerar bra för mig.
    Då blir det en del jobb i morgon.

Lämna ett svar