Hit och dit

Vi hade en hel del inplanerat idag och det tillhör inte vanligheten. Tänk, en måndag med så mycket måsten! Nu har vi pratat om att tvätta överkastet ordentligt denna gång. JR har spanat in tvättmaskiner i grannbyn och idag hade vi ändå ett ärende dit så efter frukost drog vi iväg.

Så med en skitig framruta vilket ger ett slags filter på bilderna utan att jag mixtrat ett dugg. Nåväl vi svängde till höger på huvudleden istället för till vänster som vi brukar. Vi hade alltså två mål åt detta hållet. Första gick till tvättomaten.

Fina tvättmaskiner och vi valde den för 8 kg för överkastet. Det kostar 4 euro och tar 40 minuter, vilket var helt perfekt för oss. Rent och snyggt och så trevligt. Nummer ett längst till vänster är en torktumlare och den tar 15 minuter och kostar 1 euro. Så vi kunde köra iväg med ett rent och doftande överkast som nu ligger på sängen. Tänker inte proppa in det i vår tvättmaskin som är en 6 kg maskin och alldeles för liten. Varken jag eller JR hade en tanke på det när vi köpte den och nästa maskin blir absolut större. Problemet är att vid sköljningen blir det inte helt rent från tvättmedel. Vita fläckar således på överkastet. Nu klarar vi att hålla överkastet rent ändå. Vilken suverän service tycker jag. Kan berätta att maskin nummer 2 på bilden tar 18 kg och det är rätt mycket. Alla har ju inte plats eller råd att ha en tvättmaskin hemma så denna service är perfekt. Det ingår tvättmedel och sköljmedel i priset så det behöver man inte släpa med sig.

Under tiden överkastet snurrade runt på andra sidan gatan i tvättmaskinen, körde vi bort och gjorde det andra måstet. Efterom Lidl har byggt ut här så misstänkte vi att kampanjen för grensågar skulle finnas här. Då slapp vi köra in till Beziers idag och handla den där. Mycket riktigt så hade de en sådan och nu kan vi kapa våra träd på ett bra sätt. Efter detta inköp körde vi tillbaka och torktumlade överkastet. Dags för nästa måste då.

Vi körde hem och hämtade det JR ställt vid grinden och som skulle till återvinningen. Lite ogräs och glas, samt den trasiga fläkten.

Susade förbi vårat centrum igen då och vidare mot återvinningen.

Mitt ute bland vinfälten ligger den och på vägen mot nästa by. Vi har haft ännu en varm dag och solen tittade fram på eftermiddagen.

Sådär då var vi av med lite skräp igen då. När vi var klara här lämpade JR av oss hemma och hundarna var helt nöjda med att få komma hem. Jag lade på det väldoftande täcket på sängen och hängde upp lakanen som snurrat i tvättmaskinen här hemma. Nytt friskt vatten till hundarna och jag satte mig och läste reklamen som kommit ute på trädäcket. En kall öl satt fint till det. Blev snurrig av att läsa om allt vin som säljs nu. Det är kampanj nu och för varje gång lär jag mig mer. Nu vet jag vilka druvor jag tycker smakar bäst och var vi kan köpa dessa. Försöker köpa lokalt så mycket det går.

JR stackarn körde vidare till Super-U för att köpa lite tung mat som vi säger. Som apelsiner då vi behöver ny juice och hundmat. Nu kom han hem med åtskilligt mer och han brukar ju passa på att handla när han kör bilen.

Hundarna är trötta efter dagen och vi känner oss mycket nöjda med allt vi gjort. Lakanen var torra vid halv sju och ligger nu i linneskåpet. Jag gick och bytte tunna vid tömningen och JR tog slangen och vattnade våra växter. Ville inte att han skulle anstränga ryggen mer nu.

Tror vi tar det väldigt lugnt i morgon.

  4 reaktioner på “Hit och dit

 1. evadramin
  september 28, 2021 kl. 01:11

  Oj vilken jobbig dag ni fick i dag. Och så mycket ni fick gjort. Jobb hela dagen.

  • september 28, 2021 kl. 02:36

   Vi är nöjda för i morgon behöver vi inte göra så mycket.

 2. september 28, 2021 kl. 10:32

  Himla smart att tvätta överkastet där! Inte särskilt dyrt heller speciellt då tvättmedlet ingår. Bra mycket billigare än att köpa en ny maskin i alla fall 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: