Lördagstankar

Körde min vippling och JR gjorde rent glasen i duschen. Går man och retar sig på något ett tag så flyger fan i en och en dag går man loss på det. Jag gick runt med Carolin efter min vippling eftersom jag sett att det behövdes lite här och där. JR bytte till nya batterier i våra kineser som lyser så fint på kvällen. Den ena har varit släckt en tid nu. De samlar energi från solen och det har vi ju rätt mycket av här nere.

Nöjda med dagens arbete satte vi oss ute och njöt av solen. Den var lite blyg på förkvällen så vi åt inne idag men de timmar vi fick ute var riktigt mysiga. Kuma föredrog att ligga i hallen och kan skymtas där i bakgrunden. Kvällarna blir ju lite kortare nu när vintern närmar sig.

Vår rosmarinbuske blommar och doftar så gott. Jag är faktiskt lika nöjd med den som köpet av våra levendlar. Det ska dofta gott när man går förbi och sitta kav i näsan ett tag. Funderar på att köpa någon rosmarinbuske till senare. Tror getingarna och fjärilarna skulle tycka om det.

Jag blir alltid lite sorgsen när hösten kommer. Inte deprimerad vilket jag är glad för. Men eftersom jag är en vårmänniska känns det lite sorgset när allt dör ut. Ser att grannens kastanj fäller blad och snart är det dags att klippa ner mullbärsträdet igen. Men å andra sidan kanske det blir en del sköna kvällar med eld i öppna spisen. Det är faktiskt rätt mysigt det också.

Som tur är så är hösten superkort och vintern inte mycket längre. Vi slipper snö och halka vilket är så skönt. Jag älskar att ströva runt i trädgården och iaktta. Hitta fina kamerabilder i det lilla. Det finns alltid något vackert bara man tittar noga. Men snart ska jag köpa ett nytt objektiv för att komma närmare mina objekt.

Det verkar blåsa nere vid Medelhavet och är badförbud på flera ställen. Vi har ju ca 20 min ner dit så de vindarna har inte nått hit. Det blåser ju alltid mer eller mindre nere vid havet. För varje år känner jag att vi hittade rätt by att bo i. Vi kan inte ha det bättre.

Söndag i morgon och vi får se vad den dagen bjuder på.

2 svar på ”Lördagstankar

Lämna ett svar