Inget hundväder idag

Vet inte varför man brukar säga att det är ett riktigt hundväder när regnet öser ner? Våra hundar håller absolut inte med för de tycker inte om vatten som kommer uppifrån. Så vad skulle de benämna dagens väder? Antagligen är de sura för att någon vridit på kranen och vill att vi ska göra något åt det. Turbo har legat vid fönstret mest hela dagen och trånat. När hon sedan fått gå ut har hon tittat anklagande på mig och verkade mena att jag lurat henne.

Vår amphora får så fin färg när den blir våt. Den gör sig med vatten på. Men vi är nöjda med bevattningen för ett tag nu och kan gärna ta några dagar med sol så vi kan pyssla lite i trädgården.

Men vi har inte bara suttit av dagen, utan gjort en del andra saker som vi väntat med tills vi inte kunnat göra något annat. JR körde och beställde nya däck till Mackan då bakdäcken börjar bli lite slitna. Man ska ju inte köra alltför många mil på samma däck och vi närmar oss det optimala nu. På onsdag har han tid för byte. Vi kan absolut inte klaga på servicen här. Jag greppade min tvättkasse som innehöll lakanen jag tog av igår. Min tvättkasse är en svart rustakasse som ser likadan ut som Ikeas, men min är svart. Har en plastlåda på golvet i linneskåpet där vi lägger alla smutskläder. Den har lock så någon lukt inte sprider sig bland allt rent. Tänker sy små påsar där jag ska lägga i lavendelblommor som ger så god lukt.

Hängde lakanen på ställningen i dressingroom med avfuktaren igång. Bra att ha den på under dagar då det är så fuktigt i luften. De brukar torka på något dygn. Har avfuktaren på i början sedan får de självtorka.

Passade på att plocka in några kvistar rosmarin för de sprider en så god doft. Det slutade ju regna ikväll och vi hade dörren öppen men med kompostgallret för då det var lite väl vått ute och Turbo låg i hallen så hon kunde se ut. Men nu har det blivit väl kyligt ute och mörkt så vi har tryckt ner jalusierna och behåller värmen inomhus. Vi har ju vår lilla spis som vi köpte i Sverige och kan tända den om det känns kyligt så vi har inte satt igång något element ännu. Har för mig att vi gjorde det i november förra året.

JR köpte en ny almanacka till mig idag. En oxford diary som blir superb till nästa år. Därför har jag tillbringat en stor del av dagen med att föra in allt jag vill ha i den. En del helgdagar som vi har i Sverige finns ju inte här som t.ex. midsommar och lucia. Sedan är det ju en del födelsedagar mm som jag vill hålla koll på. JR menade att det skulle ju ta flera dagar men inte då jag var klar innan det var dags för vår podd. Själv har han läst ut sin bok och botaniserat i biblioteket ett bra tag för att hitta en ny som han vill läsa.

Vädret ser ut att bli trevligare i morgon så jag tänker putsa en del buskar som ser lite rufsiga ut. Får nog sopa gröna mattan också för den ser lite skräpig ut efter regnet. Jag mår bättre idag men en del konstiga ontar ploppar upp av och till. Huvudvärk,nackont örvärk och snuva. Sedan försvinner det onda helt plötsligt och så dyker något nytt upp. Men det känns bra mycket bättre idag för jag har inte varit illamående alls.

Ny dag i morgon och förhoppningsvis med sol.

4 svar på ”Inget hundväder idag

  1. Vi kör uteslutande med kalendrar i telefonerna/datorerna nuförtiden. Dom synkas mot varandra och man behöver bara skriva in grejerna på ett ställe. Himla bra!
    Skönt att vädret verkar ha skärpt till sig och att du mår bättre!

  2. Det är troligen för att det bara är folk med hund som går ut då alltså är det ett hundväder.
    Jag vill också ha en “bok” att skriva i men använder även digital kalender.
    Skönt att du mår bättre.

Lämna ett svar