Ingen sol men uppehåll

Nog har det kommit regn inatt men vi har haft uppehåll hela dagen. Ingen värme att tala om men vi har kunnat vara ute ändå. Jag har tagit på mig strumpor idag då det kändes väl luftigt i sandalerna. De har hamnat i kistan och mina trädgårdstofflor har fått komma fram. JR har också lagt undan sina sandaler för idag kom en livrasion.

Jag ville överraska JR med något han längtat efter. De träskor han har haft är verkligen i upplösningstillstånd. Därför letade jag på internet och hittade en sida som hade träskor för leverans över hela Europa. Idag levererade DHL två par träskor från Moheda. Den stackars chauffören är livrädd för hundar och nästan kastar paketet över grinden. Jag hann inte låsa upp den innan jag hade paketet i famnen. JR är mycket nöjd över sina nya skor. Jag har ett par sedan tidigare som jag tyvärr inte klarar av att gå i då de enda skor jag kan ha måste vara utan klack.

Jag har äntligen klippt rosenbusken och efter det känns det bra att gå in. JR tänker beställa ett miljömärke som Frankrike vill att alla ska ha på sina bilar om man ska köra in i städerna. Därför hämtar han papper i Mackan vilket Turbo övervakar. Tänk, om pappa kör iväg utan mig? Han ser väl mig?

Jag hörde en dörr tänker nog Kuma och kommer ut för att se vad det är. Hundarna håller koll på allt som händer och om någon av oss går ut genom grinden blir de extra uppmärksamma. Nu blev de lugnade då JR strax kom in igen med det papper han behövde.

Hösten känns definitivt som att den är här. Men det är bara att gilla det hela. Man blir kanske lite deppig då solen håller sig långt ovanför molnen. Vi är ju svenskar och har upplevt många höstar och vintrar. Höstdepressioner är ju något vi är vana med.

Men tittar man sig omkring ser man att det kommer en vår igen. Nya vackra vita blommor kommer att slå ut i trädet och täcket på poolen tas bort. Vi bor ju i ett klimat nu som verkligen har korta vintrar och ännu kan vi få soliga dagar innan året är slut. Vi har ju grillat ute i december tidigare och det var inte kallt ute. Så vad är ett par sockor jämfört med vad vi brukade ha på oss i Sverige under oktober?

Jag har väl berättat att vi har två kottepalmer och den minsta står bredvid vårat tiny house i en kruka. Men den växer så snart kanske den också måste ner i jorden. Än så länge får den bo i krukan.

Nu hoppas jag på sol i morgon då. Min förkylning eller vad det nu är har blivit bättre men ännu så länge har jag lite känningar av huvudvärk, ont i nacken och nu snuva. Inget man lägger sig ner och klagar över då det verkligen finns sjukdomar som är värre. Jag har haft ett par och när njuren slutar fungera mår man skit. Jag har ju en hästskonjure som fungerar till en tredjedel men så den fungerar just nu. Den är väldigt stabil efter hacket under 90-talet. Men nu sköter jag om mig bättre och mår bättre med min tillvaro.

Livet känns bra trots att det är höst nu.

4 svar på ”Ingen sol men uppehåll

  1. Så roligt att du kunde överraska honom med nya träskor.
    Det gäller att tand hand om sig och det verkar du ju göra nu.

Lämna ett svar