Blir tidig morgon på onsdag

Jag sov som en kratta inatt. Det började med att Kuma tjafsade då vi skulle sova och när jag borstat tänderna och kom in i sovrummet var min säng upptagen. Han brukar aldrig ligga där, så jag fick knö in mig och låg som en sparris på kanten av sängen. Vid huvudkudden låg Turbo och då tvärs över sängen. Både JR och jag kände att här fick vi ha stort tålamod. Sedan fick jag en fnurr då jag skulle göra ett kissprov det första jag gjorde på morgonen. Hade så konstiga drömmar när jag slumrade till. Vet inte om jag fick någon riktig djupsömn? Tillslut ändrade Kuma sin sovställning och Turbo hoppade ner som hon brukar.

Vi hade ett annat måste idag och det var att ringa och boka provtagning. Pang, tjong och vi fick tid till i morgon klockan 08.00-08.30. Ingen sovmorgon för oss alls. Men man ska ju ta proverna innan frukost och därför kommer de så tidigt. Ja, syster kommer hem till oss och tar alla prover. Inte ska folk behöva ta sig till någonstans på fastande mage. Service kallar jag det. Känns skönt att få det gjort. Det var faktiskt första gången vi ringt och bokat tid själva. Monsieur C har hjälpt oss med det tidigare.

JR körde iväg och tvättade Mackan idag. Vi har en stor förnämlig tvätt vid macken som Mackan får plats i. Egentligen är den väl till för alla maskiner som körs på vinfälten men den passar bra för oss också. Jag småpysslade med olika saker under tiden han var borta. Hundarna körde sin vanliga väntaposé. Turbo låg på uppfarten i skuggan där. Jag placerade mig ute och njöt av solen. Den värmer på rätt bra fortfarande men är inte för jobbig så man klarar sig utan parasollet.

Blir tidig kväll för oss då vi ska upp så tidigt. Länge sedan vi var uppe vid den tiden på morgonen. Men som sagt vi vill gärna få detta gjort. Sedan ska vi boka tid hos vår läkare. Här får man ju provresultaten hemskickade och tar med till läkaren. Nu har vi ju carte vitale så det blir en billig historia för oss. Inte för att det varit särskilt dyrt tidigare men lite krångligare.

Man sitter ute och så plötsligt fångar ögat upp något. Jag har inte upptäckt att dessa stora kottar förändras på hösten. Ändå har vi bott här i två och ett halvt år. Rätt roligt är det ändå. De ser lite giftiga ut eller hur? Jag älskar just detta att upptäcka nya saker precis i närheten. Jag vet inte om någon kommer ihåg att JR flyttade på en groda som bodde där trädäcket skulle byggas? Nåväl han lade den bakom mullbärsträdet. Nu verkar grodan ha flyttat tillbaka under trädäcket och vi hör små kväkanden därifrån när vi sitter ute. Den trivdes kanske bättre där och vi tänker låta den bo där om den nu vill det.

Som sagt tidig morgon för oss blir det i morgon och inget nattsuddande med andra ord.

  4 reaktioner på “Blir tidig morgon på onsdag

 1. oktober 13, 2021 kl. 10:35

  Så då är ni provtagna nu då? Bra service där 🙂 Antar att ni gick er och sussade en stund efter det.

  Ha en fin dag!

  • oktober 13, 2021 kl. 10:43

   Inte då. Vi har startat tidigt och kanske blir det en lur i eftermiddag.

 2. evadramin
  oktober 13, 2021 kl. 11:45

  Otroligt bra service och inga långa väntetider heller.
  Suveränt med husbilstvätt i närheten.
  Mysigt med grodan!

  • oktober 13, 2021 kl. 12:34

   Ja det är fin service här. JR fick kedjan till motorsågen slipad på Brico, billigare än att köpa ny sade säljaren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: