Vilken härlig fredag

Solen log mot oss när vi öppnade dörren till trädgården. Lite sovmorgon tog vi och hundarna var nöjda med det. Men det bästa var att vi inte hade massor på agendan. Jag greppade tvättkassen och matade tvättmaskinen innan frukost. JR grenslade teslan och gav sig av för att köpa bröd. Glömde berätta att igår träffade han ett par svenskar som bor uppe vid torget i ett byhus. Tydligen är vi tre familjer svenskar som bor här i byn. Men vi är de enda som bor här permanent. Många skottar och holländare bor i byn och det är trevligt. Våra nya grannar i bagarhuset är inflyttade från England. Maken verkar vara skotte och frun fransyska. En fin bordercollie har de också. Vi tycker att det är så roligt att det flyttat in människor som bor här permanent.

JR bestämde sig för att börja tömma poolen och jag sopade den gröna mattan, samt klippte några grästofsar som stört mig ett tag. Så vi hittade saker att sysselsätta oss med ändå idag. Vill man så kan man. Satt ett par timmar ute på trädäcket då det var så härligt väder. Men tvätten hängde jag inne i dressingroom då jag inte tror att den hinner bli torr ute nu. Fungerar bra det med.

Precis där Turbo går är det ett hål i grannens häck och vi funderar på vad vi kan sätta där. Vårat avloppsvatten från trädgården rinner ut där och en växt som vill ha mycket vatten behövs. Kanske blir det pampasgräs eller något åt det hållet för det ska ha mycket vatten på fötterna. Blir bra tror jag.

Oj, idag ser man bergen igen. Även om molnen hänger tungt över dem. Där borta bakom grannens tak finns bergen och det känns så bra. De ska vara där borta och vi ska vara här nere vid vinfälten. Men här uppe på udden i vårat lilla paradis. Känns bra att ändå ha den här vyn bort mot bergen hemifrån.

Vi är lite som en båt på floden mitt i ljuset. Nu blir det snart lördag och helgen är här. Vi mår så bra och lever vår dröm. Här ska jag bo och bli gammal så är det bara.

2 svar på ”Vilken härlig fredag

  1. Byn börjar alltså bli riktigt internationell – trevligt! 🙂
    Här öppnade sig himlen rejält lite senare fram på förmiddagen och sen regnade det mest hela dan. Jag kom inte utanför lägenheten… Idag ser det bättre ut 🙂

    Ha en braig vipplardag!

Lämna ett svar