Fågel i spisen

Vaknade idag att det var en fågel i spisen och nu har vi bra rutiner så den var snabbt ute i det fria. Vi har inte eldat i spisen sedan förra sk vintern och fåglarna blir bara lite sotiga. JR torkade rent på golvet som också blev sotigt av fågelns utfärd från spisen. Efter det var det dags att gå ut och ge fåglarna lite frön och vatten. Sedan kunde vi gå in och medan jag förberedde frukosten tog JR teslan till bagaren. Vi behövde ingenting från Super-U idag.

Någon av fåglarna hade lämnat ett visitkort som var så fint. Tror att det var bara jag som såg fjädern men alla var glada att komma ut och möta dagen. Sol och en mycket blå himmel. Inga måsten idag så det får bli vad det blir.

Grannens träd är friserade till en kort stil och så ska vårat mullbärsträd också se ut inom kort. Vi sparar ju de tjockaste grenarna till spisen men de smala klipper jag ned i sopsäckar som vi lämnar vid dechatteriet. Grannarna slipper oljudet av någon flismaskin från oss. Vi har inte blivit vana vid denna blå himmel men jag älskar det.

JR gick runt och vattnade lite här och där idag. Han kunde meddela att vår röda gräskaktus blivit väldigt stabil i stammen och kommer att bli så fin snart. Den har växt en del också. Så roligt när man ser hur det gror både här och där. Kanske börjar vi små trädgårdsnissar båda två? Men det har vi kanske alltid varit men aldrig haft tid till att utveckla vårat trädgårdsintresse. Nu har vi tiden och lusten då vi saktat ner på allt. Man behöver inte ha så bråttom i livet och kanske måste man ha en del i bagaget innan man kan acceptera det.

Majsen frodas sakta men den ser lite oredig ut än så länge. Men bara den växer så är det bra. Livet är rätt bra ändå här på udden. Allt är inte bara pappersarbete eller annat bök.

Det gror i hinken också och jag har inte haft hjärta att plantera den sista majsen då avokadon blir så ensam. Den är så liten och söt. Så av två kärnor verkar jag få en planta. Nu funderar jag på vad mer jag kan stoppa ner i odlarhinken som kan bli något fint. Jag är inte ute efter ätbara saker utan mer sådant som kan bli grönt och fint. Kan man stoppa ner någon nöt av något slag ? En lite buske av valnöt eller liknande hade varit roligt. Vill gärna se om man kan odla något från en liten kärna. Kanske en apelsinkärna eller vad tror ni?

Dags för middag och då kommer Kuma för att hämta in mig. Det blir mörkt tidigare om kvällarna nu och när solen försvinner ner över horisonten blir det kyligt. Vi har inte suttit ute idag och det beror på att jag pysslat med allehanda saker inomhus. Först vipplade jag och sedan hamnade vi i en diskussion om världsläget och lite annat som gjorde att vi blev sittande. Vi har alltid en hel del att prata om och det gör att livet aldrig blir tråkigt.

Söndag i morgon och vi ska göra rent golven,byta lakan i sängen och sedan bara lata oss. Kanske beställa cykelväskor till teslan? Ja det ska vi absolut göra för det behöver JR. Att han slipper ha ryggan när han cyklar gör väldigt mycket och han kan handla mer om det behövs. Det finns alltid något att förbättra i livet. Jag fick en ny fotfil i veckan så nu kan jag få fina fötter. Livet är bra nu.

2 svar på ”Fågel i spisen

  1. Stackars lilla pippi. Så bra ni får ut den fort.
    Mullbärsträden ser ju inte riktigt kloka ut men så ska man tydligen klippa ner inför vinter. Blir ju så stiliga sedan.
    Härligt att bara kunna sitta och prata och ha nöje och glädje av det.

Lämna ett svar