Söndagslugn

Vi bor vid en lugn gata när det gäller trafik och den trafik som är på baksidans gata är inte heller störande. Kanske beror det på att de som kör där saktar ned då vi har vägbulor som inte många vill slå i. En del som kanske inte brukar köra där slår i riktigt hårt och blir nog lite skärrade efteråt. Idag har vi inte suttit ute då det varit lite molnigt och när man sitter ute blir man frusen efter ett tag. Jag känner mig lite skorvig i halsen så när solen gömmer sig håller jag mig inomhus om jag inte rör på mig. Vi har ändå +20 så det är inte kallt efter svenska mått. Vår skotska granne går glatt omkring i shorts och t-shirt brrr. Kanske härdad av det engelska klimatet som gör att det vi har här är riktigt skönt. Nu höll han i och för sig på med att klippa ner sina mullbärsträd så han blev nog varm av det. Vi ska börja klippa vårat i morgon.

Jag satt en stund på bänken på udden och njöt av fåglarnas kvitter. Vi har många småfåglar i vår häck. JR borstade Kuma idag så nu har fåglarna fint byggmaterial till sina bon. Såg senare hur de plockade och flög iväg med tussar i näbbarna. Tornfalkarna har vi inte sett på ett tag nu och de kommer väl till huset på andra sidan vinfältet när det är dags att föda upp nya ungar.

Ska plantera lite också i veckan som kommer. Men idag är det söndag och då tar vi det lugnt. Jag vattnade lite här och där och mest på den stora krukan med krysantemum. Blommorna har börjat slå ut nu så jag vill gärna pyssla om dem.

Inspektionsrunda snart gjord och Kuma ser rätt nöjd ut så allt är nog till belåtenhet. Gräset har börjat växa också och det blir säkert grönt och fint lagom till jul.

Turbo stannade här och lekte med sin tiger som hon kastar upp i luften och fångar innan den landar. Sen ska den tuktas lite innan nästa kast. Ibland vill hon att jag kastar upp den så hon kan fånga den. När vi alla var nöjda gick vi in och stängde dörren för idag. Då hade även hundarna ätit och idag blev det torrfoder,malet kött blandat med haricortverts och morötter. Hundarna älskar det och jag brukar värma köttet i micron i ca 50 sek så det ska lukta mer.

Vi tänker äta moules/frites ikväll och det blir gott. Fin avslutning på helgen och början på en ny vecka.

6 svar på ”Söndagslugn

 1. Lät som ni hade en braig söndag även om det var lite småkyligt väder.
  Mmm… Moules frites – så himla gott! Men väldigt länge sen vi åt det nu.

  Ha en fin start på veckan!

 2. Låter fint 😊 och så kallade vägbulor eller farthinder har vi gott om i Stockholm också.. Ha en fin start på veckan veckan nu.. Kram Nicki 🤗

 3. Bra med vägbulor så det inte går för fort.
  Kuma tar sig en inspektionsrunda och Turbo leker med sin tiger och ni tvåbeningar sysslar med lite av varje.
  Vilken underbar idyll ni lever i.

Lämna ett svar