Arbetat fysiskt idag

Vi har pratat ett tag och tittat lika länge på vårat mullbärsträd och att det måste klippas inom de närmaste dagarna. Idag var en dag med sol +20 och blå himmel så vi satte igång. JR hanterade den långa klipparen och jag den lilla korta.

En före bild ska man väl alltid visa. Mullbärsträdet ger fin skugga under de varmaste månaderna men nu vill vi ha mer ljus då dagarna inte är så långa. Det är faktiskt rätt roligt att se hur trädet växer hela tiden tills det är dags att klippa. Vår skotske granne har klippt halva sina träd och han har faktiskt två eller tre stycken så jag förstår om han tar paus ett tag. De tidigare ägarna hade en firma som kom och tog hand om klippningen. Frun i huset är fransyska och idag hade hon på sig en pälskantad jacka med huva. Själv går han ju fortfarande i shorts. Ja, man upplever ju temperaturen olika. Vi tyckte att det var riktigt skönt att jobba ute idag. Visserligen har vi långärmade tröjor och jeans men det är allt.

Vi trodde inte att vi skulle klara av att klippa hela trädet idag men JR lyckades med lite stöd av mig. Jag fyllde två säckar själv och sedan hjälptes vi åt att fylla två till innan vi stannade för idag. En timme tog det att få ner alltihop. Lite luftigare blir det över vintermånaderna. Funderar på att sätta nytt skydd vid brevlådan för vi har kvar lite i verkstaden. Inte högre men fräschare och trevligare att titta på. JR:s rygg klarade all klippning och jag är endast trött men har inte ont någonstans. Still going strong med andra ord.

Turbo har supportat oss hela dagen och blev så trött på slutet. Men hon älskar när vi håller på ute. JR plockade ordning alltihop och jag gick in och gjorde i ordning matskålarna till hundarna. Något som hundarna uppskattade och efteråt fick småfåglarna sitt kvällsmål. JR rullade ut gröna tunnan och nu är vi av med alla musselskal.

Vi har haft en väldigt fin dag med sol som smekt våra kroppar. Livet är snällt mot oss nu. I morgon ska JR till bilbesiktningen med Mackan och jag hoppas att det går lika bra som sist. Sedan väntar en del administrativt som vi ska göra för att registrera Mackan här. Efter det är det bara att hålla tummarna.

4 svar på ”Arbetat fysiskt idag

  1. Märkliga träd dom där mullbärsträden. Och vilket jobb att klippa ner det. Otroligt bra att ni klarade det utan att få värk någonstans!
    Hoppas det gick bra med Mackan och lycka till med det administrativa. Men du har ju en del vana nu.

Lämna ett svar