Tummen upp idag

Vi hade en del kvistar att klippa ner idag och efter frukost gav vi oss ut i solen och greppade trädgårdssaxarna. Glad att jag gjorde yogan innan för det behöver ryggen och nacken. När vi fyllt den sjunde säcken måste JR ge sig av eftersom vi skulle besiktiga Mackan. Jag hade arbetet att klippa ner allt till den sista säcken själv. JR körde iväg och tjoff en död fågel kom dimpande från grannens trädgård. Det var en del ungdomar där idag då det är lov från skolan denna vecka. Tösen hade hov hela dagen och en av hennes vänner tyckte tydligen att det var roligt att kasta in fågeln till oss. Jag gick upp och lyfte upp den på vårat blåa bord. Överläggning med JR vad vi ska göra med den stackars fågeln. Jag var arg men glöm att försöka provocera mig.

Jag fyllde den sista säcken och nu har vi åtta säckar att köra till dechatteriet. Mackan klarar fyra säckar åt gången så det blir två turer. När jag var klar satte jag mig med ett glas rosé och pustade ut.

Gissa om det smakade gott och jag lyssnade på en podd till detta glas. Nu känns det som att jag åkt genom en mangel så mör i kroppen är jag. Men väldigt nöjd och nu är det klart.

Rent och snyggt är det på uppfarten nu. Bara att vänta tills JR kommer backande in vid grinden. Tiden närmade sig hundarnas mattid och jag började med förberedelserna. Det var lite som skulle plockas undan efter dagens arbete, men då jag suttit en stund hade jag hunnit bli rätt stel. Kommer nog sova bra i natt också.

Hundarna känner igen ljudet av Mackan och efter endast en minut kunde vi se baken på husbilen. Var lite rörigt precis när JR skulle backa in och det var två bilar som blockerade honom. Men det löste sig och vi kunde lasta ur alla tunga saker han köpt på vägen hem. Mackan klarade besiktningen med ett VG. En gubbe hade krupit in i bagageutrymmet och knackat i taket. JR undrade om de trodde att han smugglade flyktingar eller vad? En annan hade gått upp på taket och bänt i solpanelen och då blev JR rätt orolig. Tänk om han bände loss panelen? Inget hände som tur var, men de var två ytterst noggranna män som lyfte upp Mackan och monterade av däcken fram och kollade. Ja jösses en hel timme tog det denna gång mot en halv timme förra gången. Det viktigaste var att nu har vi fått klartecken från bilbesiktningen. Dags att skicka in alla papper till omregistrering. När vi väl fått den preliminära registreringsskylten kommer det att kännas bättre att köra omkring på vägarna.

Ska vi döpa om Mackan till Baguetten nu då han snart blir fransos? Nej, han får nog heta Mackan ändå.

Vi reder oss kan man säga. Klarar franskan bra till vardags och det efter två år. Men argumentera angående döda fåglar får vänta till något år längre fram.

Ikväll blir det JR:s hemlagade Tikka Masala som är superb.

6 svar på ”Tummen upp idag

 1. Låter som om ni har fullt upp..😊 men ändå trevligt och mysigt.. eftersom jag nyss hittat din blogg blir jag lite nyfiken har du flyttat Frankrike? Låter härligt i såna fall..Jag har bara åkt igenom Frankrike x antal gånger som liten eftersom min styvmor är spanjorska och vi bodde i Spanien varje sommar..ha en fin dag nu.. kram 🤗👍

  • Vi flyttade ner hit till södra Frankrike för två år sedan. Det var klimatet och livet här nere som lockade. Efter att ha semestrat här nere med husbilen i flera år visste vi var vi ville bo.

   • Vad mysigt det låter..👍 Har en Facebook vän som flyttade ner till Kreta för ett år sedan och dom har det jättemysigt nu dom åkte också ner med sin husbil..själv har jag en grå himmel och regn idag så får väl tittar på era foton istället för ut genom fönstret..ha det..🤗

 2. Grattis till det finfina betyget för Mackan!
  Duktigt jobbat med grenarna, men vilken j-a sätt att slänga över fågeln! Jag hade förmodligen slängt tillbaks den, men då startar man nog ett onödigt krig…

  Ha en fin liten lördag!

Lämna ett svar