Fortsatt traggel i datorn

Efter att JR varit till Super-U och veckohandlat, satte han sig vid datorn och fortsatte med tragglandet för att registrera om Mackan. Jag gick runt och vipplade, men vilade bredvid herrn och jag känner att det snart är dags att leta upp ett proffs. Efter att ha lyckats med att registrerat sig på en sida så gick JR bet på nästa. Då äntligen gav JR med sig så på måndag tar vi hjälp av ett proffs. Vi har hållit på i fyra dagar nu och det räcker tycker vi. Nu vill vi ägna oss åt annat roligare.

Efter nattens regn har mina blommor verkligen slagit ut och de är verkligen vackra. Jag blir så glad av att titta på blommorna.

Jag är inte så förtjust i halloween och det efter att ha drabbats av åtskilligt när vi bodde i Sverige då vi inte velat delta i detta event. Förra året märkte vi inte av det speciellt då det var lockdown här. Men i år verkar det ha exploderat eftersom man hållit igen så länge. JR hittade en öppnad dressingburk från Mc Donalds i vår brevlåda. Kladdigt värre och vi vet nog vilka två pojkar som sysslat med detta. Nu hade vi inte satt ut något godis i går så de tyckte väl att det var ok. Inte roligt tyckte nog inte bara vi utan andra som fått detta i brevlådorna. Funderar på att ställa ut en skål med hundarnas torrfoder nästa år.

Trots alla moln är det ljust ute och fortfarande riktigt varmt. Turbo är glad idag då det inte regnar och hon fick vara ute precis hela dagen. Det där med regn är ingen hit tycker hundarna. Men det kommer säkert mer under vintermånaderna. Det har kommit så mycket att vintertäcket på poolen buktade betänkligt. JR hjälpte vattnet som låg ovanpå rinna ner, men nu kunde vi se hur mycket sand det var i regnmolnen. Mackans tak är betänkligt brunt nu och en spolning är nog behövlig.

Här ligger pinnar som ska kapas i behändiga storlekar och sedan ligga under taket och torka. Vi eldar upp dem när vi tänder en brasa i spisen. Men just nu har vi så varmt inne att det skulle bli rena rama bastun om vi tände i spisen. Vi har fortfarande inte kört igång gaspannan.

Det blir inte lika arbetsamt att klippa dessa pinnar då jag bara ska vara hållare och JR sköter klipparen. Men det får bli en dag när vi känner för det. I morgon är det söndag och vi vilar från allt datajobb. Längtar till måndag och så vi kan få ordning på registreringen av Mackan.

  7 reaktioner på “Fortsatt traggel i datorn

 1. oktober 31, 2021 kl. 09:10

  Hoppas det löser sig datakrångel är jobbigt.. 🤔

  • oktober 31, 2021 kl. 11:32

   Vi tar hjälp från en auktoriserad registrerare på måndag.

 2. oktober 31, 2021 kl. 10:00

  WOW!!! Den är verkligen superfin den där blomsterbollen!
  Helt rätt att helga vilodagen och ta tag i det hela på måndag istället 🙂

  • oktober 31, 2021 kl. 11:34

   Ja det regnar ute så det blir mycket vila idag.

 3. evadramin
  oktober 31, 2021 kl. 11:50

  Ibland räcker det inte med att vara envis. Bra att det finns hjälp att få.
  Blomman är verkligen tjusig.

  • oktober 31, 2021 kl. 12:03

   Älskar blomman och kan inte se mig mätt på den.

 4. Monica
  oktober 31, 2021 kl. 12:15

  Några tips: om du googlar på Bilregistrering-Rivieraklubben så kommer du till en sida under ”min franska vardag” som i exakta detaljer beskriver hur du ska gå tillväga och vilka dokument som behövs. Jag vet inte hur länge ni varit ”skrivna” i Frankrike men bilen måste enligt EU-regler omregistreras inom en månad, det kan bli mycket höga böter annars. Jag noterar också att du gör som många svenskar – försvenskar franska ord. Tipsar dig därför om att återvinningscentral heter dechetterie med e och inte ”dechatteriet” med a. Chatterie betyder ”smekning” och det blir ett mycket konstigt ord av det hela. Det är detsamma som att du skriver ”pharmacian” vilket är spansk förlaga. Apotek på franska heter ju ”la pharmacie” och går ju egentligen inte att förfranska alls. Att omregistrera bilen är en ganska klurig procedur och kräver goda franskkunskaper. Det kostar också en del men det är säkert värt för er att använda er av professionell hjälp. Lycka till med det! (Och glöm inte att klippa Red Robinbuskarna regelbundet, både längs sidorna och längst upp på toppen för att få dem )jämna och täta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: