Vintertid hej!

JR gick runt och ställde om alla klockor innan vi lade oss igår. Lika bra att ha det klart om man vaknar till på morgonkvisten. Det småduggade när vi var ute med hundarna en sista tur och därför blev det endast en kort tur.

Jag vaknade först som vanligt och tänkte låta JR få sovmorgon men det ville inte monsieur C som ringde strax därpå. När JR försökte ringa upp eftersom han har ett långsamt uppvaknande, så hamnade han hos madame telefonsvarare. Jag satt och läste lite i mobilen och så tjoff slocknade lamporna och även våra klockor. Ingen el ! Med alla jalusier nere var det rena rama mörkret. JR gick upp och eftersom vi har fönster med galler på våra toaletter så kunde han kika ut där. Inte en enda lampa lyste någonstans. Vet inte hur många minuter som förflöt innan elen kom igång och vi passade på att ligga och dra oss. Turbo tog tillfället i akt och vände upp magen för att få magen kliad. Tror att alla hundar älskar det. Finns säkert undantag men våra tycker om det.

JR har ju franskt mobilabonnemang och läste runt lite på messenger och mail. För någon dag sedan skickade han en fråga till monsieur S, som hade svarat i morse och jag säger stort Tack eftersom vi kan få Mackan registrerad på ett enkelt sätt. Vi har ju alla dokument klara så JR tankade ner dem på en sticka. Monsieur C ringde senare och vi ska höras av senare. Trots elavbrottet blev det en bra start på söndagen.

Hundarna var mindre glada när vi gick ut eftersom det regnade. Jag har haft dörren öppen vid flera tillfällen och Turbo har tvärstannat på trädäcket. Kuma har inte ens tittat ut.

Det skulle ju inte vara såhär!! Jag har sysselsatt mig med att pressa ny apelsinjuice. JR har läst och kopplat av. Vi har inga problem att sysselsätta oss, men hundarna har suckat högt flera gånger idag.

Tror det är viktigt att få i sig c-vitaminer såhär års. Kom plötsligt ihåg att när jag pressade apelsiner i Sverige så blev jag alldeles vit om handflatan. Klart besprutade frukter. Här i Frankrike har det aldrig hänt. Men det behövs inte här då allt äts färskt och ledtiderna är korta mellan skörd och affärer.

Nu kan vi inte sätta igång i morgon som vi egentligen vill eftersom det är helgdag i morgon. Allahelgonadagen är en röd dag och alla är säkert lediga. Men på tisdag kan vi göra det vi vill. Då blir Turbo glad eftersom hon älskar att åka bil.

Ny månad i morgon och endast två månader kvar av detta år.

4 svar på ”Vintertid hej!

  1. Jobbigt med strömavbrott, men det känns alltid ”bra” när man ser att hela området är drabbat. Då är det bara att vänta och man behöver inte göra nån insats själv.

    Ha en braig start på den nya månaden!

Lämna ett svar