Solen tillbaka idag

Det var så trevligt att trycka upp jalusierna i morse och se solen. Men det var fortfarande lite vått ute så det har nog regnat hela natten. Hundarna var glada att det inte kom vatten uppifrån. Jag passade på att stoppa lakanen i tvättmaskinen och JR körde iväg för att köpa bröd. Eftersom Lidl har öppet även om det är röd dag som idag då det är Allahelgonadag här i Frankrike, och vi behövde soya så bar det av till grannbyn som har en bagare vilken alltid har öppet. Endast fem minuter hemifrån så det är nära.

Efter frukost gick jag ut och planterade mina telningar som var i hinken på baksidan. Det var massor av vatten i den så jag fick hälla ut det innan plantorna kunde komma ut. Men nu har de fått egna krukor med hål i botten så vattnet kan rinna ur. Blandade även ny jord i hinken då jag gärna vill kunna stoppa ned något som kan växa från ett frö.

Tyvärr, ser man sig inte för riktigt när man traskar omkring med krukor och naturligtvis lyckades jag kliva i en hundbajja. Jag märkte av det då lukten nådde min känsliga näsa. Skyndade mig snabbt till soldatkistan och tog ut JR:s trädgårdstoffllor som han inte använder nu när han har nya trätofflor. Lite stora för mina 37:or men jag är glad att JR inte har 45 i skostorlek utan 43. Sedan gick jag in i tvättstugan och gjorde rent mina trädgårdstofflor.

Under tiden var JR ute i Mackan och dammsög golven. Det var ett tag sedan vi gjorde det så nog behövde de en genomgång. Nu när det regnat så mycket är ju jorden väldigt porös och jag bestämde mig för att köra igång ett “kan själv projekt”. Tog min lilla kratta och trädgårdsspade. Nu skulle den ena av mina lavendelplantor flytta till en ny plats som vi tidigare pratat om.

När jag planterat den tilltufsade busken krattade jag ner en del gräsfrön också. Vet inte om det kommer bli bra men busken mår ändå inte så bra att stå där den var. Samtidigt plockade jag in lite blommor från min stora lavendel och de doftar så gott inne nu.

Kuma var glad då jag greppade tvättkassen och gick in för att hänga upp lakanen. Då var också JR klar med Mackan. Dags att ta ledigt resten av dagen kände vi. Nog kände vi oss lite duktiga efter våra ansträngningar.

4 svar på ”Solen tillbaka idag

Lämna ett svar