Ännu en bock i att göra listan

Idag blev Mackan med franskt registreringsnummer. Visserligen preliminärt än så länge men i väntan på att Madame S i St Chinian ringer och säger att de riktiga nummerplåtarna kommit. Då får vi köra dit och hämta dem. Det känns så skönt att kunna köra utan att vara orolig för att bli stoppad av polisen med böter som följd att man kört för länge med svenska plåtar. Vi har en del saker att göra och köpa i Beziers och har väntat med det till nu. Samtidigt ordnade våran verkstad med en del justeringar i databoxen i motorn. Så nu har Mackan fått en översyn i magen och det känns bra. Helt suveränt med bilverkstad och däckverkstad i byn med gångavstånd hem. Mycket trevlig personal är det också, så även om de pratar katalanska fungerar det med kommunikationen.

Jag borstade av trädäcket och mattan ute, då det regnat och blåst en del tidigare. Turbo blev nöjd och placerade sig på mattan direkt. Det enda hundarna inte var nöjda med var att Mackan inte stod utanför grinden. De blir glada i morgon för nu står han där ståtlig med nya registreringsskyltar. JR var så duktig och plockade bajjor så nu kan man traska runt utan att behöva vara orolig för att trampa i något illaluktande.

Vi har haft sol hela dagen och sett mörka moln runt byn, men JR sade att jag tror inte på det längre för det blir inget regn här. Vad rätt han hade i det. Kom inte en droppe på oss och ovanför Lilla huset var himlen blå. Där såg ni det vårat namn på huset. Vi har funderat och tänkt länge men nu har vi döpt henne till Petite Villa. Så liten och elegant i sin enkelhet och som vi älskar att bo här.

Om någon fick för sig att jag var nedlåtande eller inte tyckte om St Chinian så fick den något om bakfoten. Madame S med sina gubbar var helt underbara och så trevliga. Jag fick lite vibbar från ”Ett år i Provence” som är en helt underbar serie. Jag åker gärna tillbaka när vi ska hämta våra skyltar. Något jag tycker är så roligt är att sitta och titta på folk och det gör jag helst på en bänk eller lite avskilt. Inte samma känsla på en bar eller restaurang, tycker jag och lämnar åt andra att tycka annat. Eftersom jag är en som skriver samlar jag på människor och intryck. Så igår hade jag väldigt god tid att iaktta min omgivning. De återgav jag i gårdagens inlägg och det är mina intryck, vilka andra kanske inte håller med om. Men jag lider lite av klaustrofobi vilket gör att när jag känner mig instängd mår jag inte bra. Tyvärr, fick jag den känslan igår vid torget i St Chinian. Jag tycker som Ulf Lundell skrev: Jag trivs bäst i öppna landskap. Sån är jag.

Här bland vinfälten i Petite Villa trivs vi och här är himlen ofta blå. Nu har temperaturen sjunkit ett par grader så det är riktigt skönt att arbeta ute. Så i morgon hoppas vi på att kunna vistas i trädgården.

Nu ikväll när JR tog ut hundarna blev Kuma alldeles till sig. Där var ju Mackan! Han rusade ner till grinden och tittade fram och tillbaka. Så det var en glad kille som kom in efter den turen. Vi är lika glada att ha bilen hemma för i morgon ska JR åka och göra en storhandling. Vi behöver en hel del basvaror och de är ju ofta tunga och svåra att ha i en ryggsäck. Flaskor är inte bra för ryggen har vi ju märkt.

Nu behöver vi inte fundera över hur vi ska få bort sopsäckarna med avfall eller hem basvaror. Men vi var inne på att hyra en bil i någon vecka om allt skulle dröja. Vår verkstad hyr ut bilar och det är rätt billigt så det hade varit en lösning. Vi har ju tänkt göra det då vi tänker köra till IKEA i Montpellier före julhelgen. Tänkte JR skulle få lite pepparkakor och jag vill köpa nya kuddar bland annat.

Så idag kunde vi bocka av en till sak på vår att göra lista. Snart firar vi vår tredje jul här nere och det känns helt fantastiskt.

4 svar på ”Ännu en bock i att göra listan

 1. Skönt att kunna bocka av grejer från att-göra-listan.
  Vi har också gångavstånd till vår bilverkstad (Toyota) och det är himla bekvämt. Trevlig personal gör ju inte saken sämre 🙂

  Blombollen är fantastiskt fin även i närbild 😀

  Ha en skön dag!

 2. Så bra att nu Mackan har fått sin franska registrering.
  Petite Villa låter väldigt bra tycker jag. Riktigt rart faktiskt.
  Så var det dags för inköp, alltid något som behövs.

Lämna ett svar