Lite av varje

Inget speciellt på agendan idag så vi börjar dagen med en tom kanvas som snabbt fylls med saker. JR gick ut efter frukost och tappade ur resten av vattnet i poolen. Passar så bra nu när det är vått överallt efter nattens regn. Ja, det har regnat inatt, men när vi steg ut hade det slutat för ett bra tag sedan. Allt hade börjat torka upp och jag bestämde mig för att tvätta hundarnas handdukar och pläden som brukar ligga på kökssoffan. Sedan letar vi rätt på en likadan pläd och lägger på soffan.

Trots att molnen hopat sig över byn så är ljuset så skönt. Ett helt fenomenalt ljus som jag saknat i Sverige. Solen är underbar men det är inte alltid som den behövs för att man ska må bra. Ännu en anledning till att bosätta sig här. Magiskt är vad det är. Beundrade trädgården och omgivningen när jag gick ut för att tömma tvättmaskinen. Turbo kom in med jord ända upp på armbågarna och vi hade ett huvudbry var hon fått detta. Tillslut tror jag att vi hittade stället som är vid den stora krukan med rosmarin. Ett ställe hon ligger på ofta och nu när det regnat så är det riktigt smutsigt. Mina planer är att vi ska täcka över stället med antingen grön matta eller trätrall. Vi får se vad JR tycker. Något blir det i alla fall.

Naturen formar verkligen konstiga saker och ibland blir jag väldigt konfunderad. Som dessa kottar som skjuter röda pluppar och sedan skrumpnar och faller ner. Till vilken nytta undrar jag men så är naturen. Ibland blir det vackert och ibland lite groteskt och konstigt. Men så länge man blir berörd precis som med konst och böcker är det ju till någon nytta. Jag tycker så i alla fall.

Det går inte att smita iväg för Turbo kommer efter direkt. Nyfiken som hon är och även beskyddande så inget händer mig. Nu stod det några bilar på gatan nedanför och dem skulle hon hålla koll på. Man har bra utsikt från trädäcket på baksidan och jag stod där en stund för att bara njuta av stunden. JR har strött gräsfrön här så vi får se om det blir grönt om någon vecka. Har gott hopp då vi har många maskar i jorden. De ser till att rötter får luft och jorden luckras upp. Behövs verkligen här nere. Vi tror ju att det har odlats en del grönsaker på denna sida av tidigare ägare så jorden är trots allt rätt bra.

Backuptruppen kom rätt snart och jag kunde känna mig säker mot inkräktare. Inte för att någon ens försökt men hundarna tar det säkra före det osäkra. Min stund var över och trupperna tyckte att vi skulle gå in.

Dagarna är kortare just nu och vid 18.00 är det mörkt ute. Men det vänder snart så vi har förtröstan. Laddade ner appen för storytel idag för nu ska vi lyssna till någon bok tänkte vi. Två veckor gratis och det blir ju bra. Tur vi har rätt lika smak så vi ska nog kunna enas om någon bok. Det får bli morgondagens syssla förutom min vippling då. Ikväll kör vi vidare med Idol på tv4 och sedan Lucifer.

Ha en fin fredagskväll och lördag !

6 svar på ”Lite av varje

  1. Så nu har ni vinter säkrat er fina pool.
    Det finns många saker man kan bli berörd av om man har ett öppet sinne.
    Vilken märklig kotte!
    Börja att läs dessa underbara böcker av Jan Guillou. Dom är otroligt bra med vad man kallar för nutidshistoria. Han är en otroligt bra författare som verkligen kan detta hantverk.

  2. Visst är det härligt med en ljusare november som vi har här i södra delarna av Europa. Visst blir det mörkare än på sommaren såklart, men ändå betydligt bättre!

    Ha en fin vipplardag!

Lämna ett svar