Funderingar ibland

Varför pojkar har en benägenhet att tycka det vara roligt att utföra elakheter förstår jag inte. Någon och ja vi vet nog vem ungen är har haft sönder vår ringklocka vid grinden. Jag hade av självbevarelsedrift sänkt volymen under halloweenhelgen. Vi vill inte få påringningar då vi inte lagt ut något godis. Någon är fortfarande sur och tror sig kunna provocera oss till att bråka med han. Men vi gör som tidigare att vi ignorerar vederbörande totalt. JR tog teslan till Brico och köpte en ny som han monterar i morgon. Suck eller vad ska man tycka.

Tror det har regnat inatt men slutat sedan ett bra tag då vi inte blev vare sig våta eller leriga när vi steg ut. Det har blivit lite varmare de senaste dagarna och det är ju trevligt. Nu är vår pool tömd så mycket som behövs under vintermånaderna. Just nu plockar jag blad som seglar ner från träden hela tiden. Men det är ovanligt mycket blad kvar i kejsarträdet. Såg även små små fjun på kullen över stubben och kanske blir det en blyg gräsmatta där så småningom.

Dagen har väl inte inbjudit till alltför mycket uteliv men några stunder tog vi oss tid till. Rätt skönt väder med +17 på dagen så det var helt ok. Solen har varit lite blyg men ljuset har hittat oss ändå. Jag har vipplat som vanligt och JR plockat bajjor. Men först var han tvungen att hjälpa en liten ödla ut från vår hall. En pappersbit och så kunde ödlan få kila iväg till ett vinteride. Allt gick så bra och snabbt att jag inte ens hann fota krabaten. Vi har många djur men inga möss i våra fällor. JR satte ut några i verkstugan men ingen har nappat på betet. Så de har nog flytt vårat hus sedan länge. Ska kanske förklara vad verkstugan är, Jo det är vår kombinerade verkstad som är JR:s domäner och min tvättstuga där mina maskiner står.

Ser ni längst bort? Gräset har börjat ta fart vid den gamla grinden. Precis där JR jobbade så hårt för att få en gräsmatta förra året. Nu efter regnet så kommer det upp igen. Här vid delen där Turbo går har vi inte jobbat på att få gräsmatta utan det får bli vad det blir. Man kan inte hålla på som en galning överallt. En liten del får vara riktigt grönt där rosorna står och även på framsidan där hundarna ligger i skuggan. Så får det bli. Jag planerar att göra lite av en trädlund här och nu är jag inne på att plantera ett fikonträd, men det vet inte JR om ännu så det blir en överraskning när vi kör till 34:an nästa gång. Tror det blir en hel del överraskningar för honom när vi kör dit. Jag har en plan gott folk.

Fars dag i morgon och vi har inga fäder att fira. Lite sorgligt men så blir det ju med tiden. Men de finns någonstans och vi tänker på dem alla dagar och inte bara i morgon.

3 svar på ”Funderingar ibland

  1. Jag hade nog inte kunnat hålla mig, utan tagit ungjä***n i örat och sagt några väl valda ord. Men, men. Säkert hade det bara varit uppviglande, så det var nog smartare att ignorera det hela.

    Ha en skön söndag!

  2. Det verkar som att vissa pojkar är såna.
    Ser grönt ut där borta.
    Ska bli intressant att följa din plan!!

Lämna ett svar