Jag brukar fantisera

JR brukar säga att jag verkligen har livlig fantasi och då är det oftast endast mina drömmar han får ta del av. Det jag brukar fantisera om i vaket tillstånd skriver jag ibland ned eller så låter jag det stanna i huvudet. För det är nämligen så att jag kan se figurer på golvplattornas mönster eller på väggar, gardiner, mattor ja på det mesta. Det är ansikten, djur, blommor och egentligen vad som helst. Jag tycker så mycket om att försöka se figurer i det som omger mig. Så idag när jag gjort klart för frukost och satt mig ned för att vänta på JR som jag lyfte blicken och….

Är det inte en liten grön alien som står ovanpå tomaterna? Helt klart är det det och han tittar på mig. Undrar om han är vänligt sinnad eller kommer han att försöka döda mig inatt? Ni har väl sett filmen Transformers? Jag älskar dessa bilar som blir robotar men så finns det ju naturligtvis elaka bil/robotar också och de har sådana här små elaka saker med sig som nästlar sig in överallt. Tur jag har min riddare JR som precis nu dödade den gröna alien. Nu kan jag sova gott inatt.

Börjar bli riktigt grönt här på vår frukostveranda. Men såhär års är det lite kyligt att sitta här. Det får vänta tills våren då. Men jag går gärna ut här en stund varje dag och njuter av utsikten bort mot bergen och ner till floden Orb. Jag kan inte se den hemifrån men det går en väg dit som börjar på andra sidan den stora leden som går förbi byn. Om jag tittar åt andra hållet går gatan upp mot torget och jag kan se att den stora blomman på aloeveran är borta nu. JR berättade att de verkar ha tagit bort hela växten och jag förstår varför. Den var enorm och tog stor plats på tomten. Ödetomten bredvid har fått ägare och de verkar förbereda ett bygge av något där. Ska bli roligt att se vad det blir tillslut.

Så glad att citronträdet som är mer en buske blivit så fin. Vi har bestämt att ha det som en buske och inte göra det till ett träd. Nu återstår bara att vänta på små gula citroner. Tyvärr tror jag inte min avokado klarat sig så jag får försöka med en ny kärna till våren. Majsen verkar bli bra så något har jag lyckats med.

Ikväll äter vi köttfärspaj och den är så god.

4 svar på ”Jag brukar fantisera

  1. Ser skumt ut, tur att det var helt ofarligt.
    Mysig frukostveranda och trevligt att sitta där när man vill och njuta av utsikten.

Lämna ett svar