Måndag igen då

Gissa vad? Ingen väckte oss i morse utan vi vaknade av att det var dags för det. Så skönt att ha ynnesten att få göra det. Äsch, låter ju löjligt att klaga på om att bli väckt någon gång. För oftast sover vi precis hur länge vi vill. Morgonen börjar oftast med att jag vaknar och då reagerar Turbo och vill ha sin kelstund. Det är vår egna stund utan killarna. De får sova en stund till och det verkar de aldrig ha något att invända mot. Tidigare om åren har jag alltid börjat läsa nyheterna i mobilen. Visserligen har jag mobilen bredvid mig nu också men den får vänta till senare. Möjligen kan jag titta i appen vad det blir för väder under dagen. Mest då på våren/sommaren/hösten då jag brukar tvätta när vädret tillåter att jag hänger allt på tork ute. Nu när solen står så lågt spelar det inte så stor roll vilket väder vi har då jag hänger allt i dressingroom.

När Turbo och jag känner att vi kelat klart brukar jag väcka Kuma först och sedan JR. Trycker upp jalusien och ibland blir vi helt bländade av solen och ibland är det bara ljust. Idag blev det först bara ljust och sedan kom solen fram.

Det börjar bli mer höstlikt i trädgården nu och det är vackert det också. Idag körde JR och storhandlade och nu har vi fyllda hyllor i skåpen igen. Jag behövde bland annat mer tvättmedel för här tvättas det minsann. Annat som är viktigt är apelsiner för idag tog den sista juicen slut. Så idag fick juicepressen tjänstgöra och vi har en full kanna med nyttig och god morgondryck i kylen. Jag är lite rostig i halsen så c-vitamin är ett måste. Kanske blåsten som gjort det eller att jag slarvat att ta på mig västen när jag varit ute. Lite skylla mig själv alltså.

JR fick ledigt efter inköpsturen och har varit djupt försjunken i sin bok. Jag hämtade in lakanen och det är lite trixit att hänga upp dem på ställningen och min rygg vill inte vara med utan vissa pauser. Något jag retar mig på är att mina sockor vrider på sig hela tiden så jag har en stor knöl under foten. Inte mysigt. Vet inte om det beror på mina innesandaler för det brukar inte bli så. Eller så börjar sockorna tappa elasticitet i resåren. Men jag är glad att endast ha sådana löjliga problem.

Ikväll började det att regna och hundarna vägrade nästan att gå ut. De tittar anklagande på oss och tycker att vi lurat dem. Hoppas det slutat inför sista rundan. Men jag kollade på väderappen och i morgon ska det vara uppehåll och då slipper vi se dessa anklagande ansikten på hundarna. Jag får så dåligt samvete precis som att det är mitt fel om det regnar.

Vet inte riktigt vad jag ska göra i morgon. Kanske skriva lite på en synopsis. Har en del uppslag som jag vill bearbeta. Det ordnar sig säkert, och ja min frisersalong ska ha öppet en stund också. JR har bokat tid så jag har lovat att vara lite kreativ med hans hår.

5 svar på ”Måndag igen då

  1. Ja har man inte värre problem än att strumporna korvar sig, då kan man skatta sig lycklig. Men jag kan hålla med – det kan vara nog så irriterande! 🙂

    Ha en skön tisdag och hoppas ni slipper få onda ögat av hundarna 😀

  2. Mysigt att ta det lugnt på morgonen.
    Bra med välfyllda hyllor med sånt man behöver.
    Det är otroligt att hundar kan titta så anklagande på en så man får dåligt samvete fast man inte borde ha det.

Lämna ett svar