Kan det vara hösttrötthet måntro?

Kanske inte ens finns ett ord som heter hösttrötthet men vårtrötta brukar många säga att de är. Ja, på våren då. Nu är det höst kan man nog säga då vinden känns lite kall om kinden när det blåser. Solen värmer underbart skönt när den visar sig och det gjorde den idag. Tillbaka till tröttheten då. JR är väldigt trött på kvällarna nu och hundarna ser man inte till efter att de fått sin middag vid 17.00. Man får följa snarkljuden så hittar man dem. De brukar inte vara så trötta att de däckar så snabbt på kvällen. Nu får inte JR somna så tidigt om någon trodde det, men jag är snäll och idag fick han en rejäl sovmorgon eftersom vi inte hade något speciellt på agendan.

JR tog teslan till bagaren och sedan planerade vi att jag skulle öppna min frisersalong ute i solen. Passade så bra då det knappt var någon vind. Jag brukar bädda sängen och då skakar jag våra täcken ute. Hundarna går gärna ut och gör sin toalett under tiden. Idag försvann Turbo och när jag hittade henne hade hon krupit in i häcken på udden och där har hon grävt en grop. Två gånger fick jag kommendera ut henne därifrån och när så JR kom hem bestämde vi att efter vår sena frukost kommer han jobba i stenbrottet, vilket betyder att han ska ha ner stenar i hålan. Vi har en del sådant efter att JR och H tagit bort stenmurarna från baksidan av trädgården. Meningen har varit att köra alla dessa stenar till återvinningen och det är fler kvar så ingen behöver misströsta att de inte hamnar där. Nu fick vi stor nytta av några stycken och sorry Turbo, din grop är ett minne blott.

Vi vet ju varför Turbo försöker gräva gropar ibland och det är för att hon är skendräktig. Tyvärr blir hon det efter ett löp och då blir leksaken Tiger hennes baby och de måste ha ett bo. Förra året grävde hon vid mullbärsträdet men nu tyckte hon nog att detta ställe var säkrare. Det värsta är nog att hon piper rätt mycket och är lite orolig.

Med denna berättelse vill jag bara tala om varför det inte blev något öppnande av herrfriseringen idag. JR var rätt trött och klockan tickade iväg så solen värmde inte lika mycket. Istället öppnade jag min damfrisering och toppade mina egna testar. Jag brukar ta i ordentligt men JR tyckte inte att jag skulle göra det denna gång. Därför tog jag endast det som verkade lite slitet. Blev nöjd och i morgon får jag öppna herrsalongen.

Första advent närmar sig med stormsteg och vi får reklam om både det ena och andra. Man ska ju ha röda kulor i granen sägs det, men vi har röda kottar i grenen. Juligare kan det väl knappast bli eller hur?

4 svar på ”Kan det vara hösttrötthet måntro?

  1. Taskigt av er att sabba Turbos fina grop… 😉
    Jag tror att det är det försvinnande ljuset som är boven i dramat när det kommer till tröttheten. I och för sig har vi ljusare här nere i söder, men visst märker man ändå av att mörkret smyger sig på.

    Ha en fin dag!

  2. Jodå visst finns det hösttrötthet och det har mycket riktigt med det försvinnande ljuset att göra.
    Så det blev ändrade planer med att fylla igen en grävd grop. Inte lätt att vara tik alla gånger.

Lämna ett svar