Nu blev han klippt

Tänkte ju öppna min salong ute som vanligt, men vinden var snål idag om än svag. Solen värmer men lite för svagt för att det ska vara skönt att sitta halvnaken ute i trädgården. Därför ändrade jag mina planer och JR blev klippt inne i badrummet. Det blev en nyhet för JR som kunde följa hela proceduren i spegeln. Tror han blev nöjd med mitt val och sin frisyr efter klippningen. Vi var nog nöjda bägge två över att inte behöva utstå den kalla vinden.

Jag bytte handdukar och badlakan idag så maskinen fick jobba ett tag. Brukar byta var fjortonde dag och det var dags nu. Lakan byter jag varje söndag. Vill hålla både kvalster och annat borta. Våra hundar sover ju med oss i sängen så bytet behövs även om jag skakar både täcken och kuddar ute varje dag, borstar underlakanet med en gummiborste och dammsuger efteråt med min B&D. Har alltid fönstret öppet under tiden för att vädrat ut nattluften. Kanske onödiga upplysningar men om nu någon mot förmodan undrar om det inte blir sunkigt att ha hundar i sängen, så vet ni nu att jag håller väldigt rent. Bikarbonat på madrassen emellanåt gör att allt håller sig fräscht och luktfritt.

Min lilla restaurang är välbesökt och nu har småfåglarna hittat till talgbollarna också. Extra tillskott av fett nu när det börjar bli kyligare ute om nätterna. På tal om mat så följer jag hunden i centrum på instagram och paret Bagges olika hundinlägg. Bland annat ett som heter berikning och nu vet jag att det vi gjort under alla år har gett våra hundar ett fint liv. Det handlar om att låta hundarna få använda sina sinnen som lukt,syn och hörsel. När det gäller lukt ska man försöka variera maten, vilket vi alltid har gjort. Vi kastar aldrig någon mat som vi vet att hundarna tål att äta och som exempel kan jag nämna vad de fick till middag idag. Skinn av grillad kyckling med en del skrov och naturligtvis inga ben, lite pommes som var över från vår middag igår, en fylld crepes med skinka och ost, lite torrfoder på det. Allt utom torrfodret värmde jag några sekunder i micron så det skulle lukta lite mer. I morgon blir det något annat. Våra hundar älskar sina middagar och deras nosar får många lukter som de lever länge på. Jag ska kanske inte berätta att jag sjunger för hundarna och har långa diskussioner med dem om dagarna. Toktant kanske en del tycker men både jag och hundarna mår bra av det.

Våra hundar drömmer mycket och det är inte sällan att någon av oss tvåbenta vaknar av sparkar i ryggen eller på benen. Vet inte var hunden springer i det ögonblicket men ibland kan de frusta eller morra en del. Kanske är det postmopeden de jagar för det är en sport de har och gillar. Bara att tyst springa med den när den rundar vår udde. Det är så skönt att de inte skäller.

Nu när mörkret kommer tidigt så går ju dagarna fortare och vi håller oss mer inomhus än när det är ljust länge. Men än så länge har vi inte tänt någon brasa i spisen för det blir för varmt. Det är fortfarande runt +15 ute på dagarna och +10 på nätterna så kallt är det ju inte direkt med svenska mått. Såhär håller det väl sig hela vintern med en och annan kyligare vecka. Frost eller snö är sällsynt och minusgrader har vi inte haft på de år vi bott här. Nollan har det varit någon natt men på dagarna har det alltid varit plusgrader uppåt tvåsiffrigt. Men ni som följer bloggen kommer få information om hur vi har det med väder och livet vi lever här nere.

4 svar på ”Nu blev han klippt

  1. Men? Fåglarnas bomaterial då? Var det självplock inne i badrummet, eller? 😉

    Dom lever verkligen ett lyxigt liv era hundar. Undrar om dom fattar hur bra dom har det 😀

    Här har vi bara sett snö en enda gång och det var i januari 2017, innan dess hade det inte snöat på 91 år, så jag tvivlar på att vi kommer att se nån mer snö här i stan. En bit inåt landet (på högre höjd) är det inte alls så ovanligt och det finns fler skidorter i Spanien än man kanske kan tro.

  2. Bra att vara inomhus med klippningen när vinden är sval.
    Inte märkligt att dom älskar sina middagar.
    Skönt om det inte blir kallare.

Lämna ett svar