Åh regniga dag

Det var inte någon överraskning att vi såg en grå himmel och en regnvåt trädgård när jag tryckte upp jalusien i morse. För övrigt har jag inte sovit så bra då Turbo hoppat upp och ner från sängen hela natten. Hon har tagit för vana att klättra över mig och förutom att jag vaknar varje gång så gör det mig ingenting då hon kliver så försiktigt. Inatt var en sådan natt då jag vaknade hela tiden vilket inte alltid händer. Men jag sov väl inte så djupt som jag brukar.

Nejdå, det är inte något fel på era ögon utan när man fotar på fri hand då det är mörkt kan det bli suddigt. Svårt att hålla helt stilla utan stativ och det äger jag inget just nu. Är lite i valet och kvalet om jag ska köpa ett, men ett nytt objektiv står nog överst på tillbehörslistan. Men med bilden vill jag berätta att vi tillbringat dagen med att läsa och prata. Turbo ville leka både tiger och jåtta så jag ägnade en lång stund åt henne. Hon tycker ju att det är så tråkigt när det regnar. Snabbt ut och snabbt in blir det.

Kuma har mest sovit hela dagen och han kanske också blev störd av Turbos hoppande i och ur sängen natten som var. Nu har han säkert sovit igen och är mer pigg ikväll? Där skojade jag väldigt mycket för han sover fortfarande och så tänker han tillbringa resten av kvällen.

Det blev en brasa ikväll också då vädret inbjöd till det. Skönt med en sprakande brasa när regnet öser ner. De har varnat för höga flöden nere vid kusten och att man inte ska ge sig ut på vägarna i onödan. Så vi stannar här uppe på vår udde. Tänder en och annan brasa, läser och lyssnar på böcker, samt pratar om dittan och dattan. Jag skriver en del under tiden. Inte har vi tråkigt trots att vädret gör att vi håller oss inomhus.

Tror vi hade ca +12 ute idag och för oss är det kallt. Börjar vi bli som fransmännen och snart gå i tjocka jackor? Tidigare vintrar har vi inte alls tyckt att det varit så kallt. Men man acklimatiserar sig väl med tiden och det gäller ju inte bara språk och mat. Eftersom jag bodde i södra Tyskland i en period vet jag att när man bott året runt som bofast får man en känsla för väder, vind och livet som helhet. Det känns väldigt mycket annorlunda nu än under de år vi var här nere på semester. Vi har verkligen börjat känna oss hemma här.

Törs jag avslöja att vi inte tagit fram en enda julprydnad? Kanske därför jag fått lite julkänsla? Låter julsakerna ligga kvar i lådan detta år. För i år är det maten som blir nummer ett. Det och vår fina brasa.

4 svar på ”Åh regniga dag

  1. Ser mysigt ut med brasan 🙂 Här hade vi kanonväder igår och det ser fint ut även idag. Men det var bara 9,5 grader när jag klev upp i morse, nu har termometern i alla fall kämpat sig upp till 11,5. Men i solen blir det säkerligen skönt även denna dag 🙂

  2. Vilken välfylld bokhylla. Hade jag också en gång i tiden. Nu är det läsplatta som gäller.
    Trist med regn men ni verkar ju att ha det så trevligt och mysigt ändå. Mest synd om Turbo som inte kan vara ute och strosa runt.

Lämna ett svar