Ännu en dag med regn

När vi vaknade var det väldigt mörkt och inte blev det ljusare när jag tryckte på knappen så jalusien öppnades. Javisst, var det en regnig dag som mötte oss. Därför hade vi inte så bråttom att ta oss ur sängen utan drog ett långt tag. Härligt tyckte hundarna. Men tillslut var vi tvungna att låta hundarna göra sin toalett för de ville ju. När JR tittade in på Kuma som precis ställt sig upp i sängen fick vi oss ett gott skratt. Han titta på JR och minen var obetalbar för han verkade fråga vad i tusan har du på dig. JR hade satt på sig sin keps som han inte använt sedan vi lämnade Sverige. Dagens roligaste stund faktiskt.

Det var blött ute och jag stod vid dörren för att torka tassar när JR gått runt med hundarna som inte var särskilt långvariga ute. Räcker med att en av oss tvåbenta blir våt. Tur jag har talgbollar till småfåglarna för de äter på den hela tiden och JR satte ut en ny i hållaren innan vi gick in.

Bäst att vara innanför fönstren idag då det verkligen har regnat ordentligt. Stor del av dagen har tillbringats här med Turbo som guide. Jag har faktiskt pressat en del clementiner så nu har vi lite mer juice. JR råkade köpa clementiner istället för apelsiner sist. Men vad gör det säker lika mycket c-vitaminer i dem också. Turbo fick lite fnatt på sin tiger så vi busade en del med den leksaken tills hon var nöjd. En del mattor som krusades men so what?

Annars har det ju varit en händelserik dag i Sverige med ny statsminister som avgick efter sju timmar och en budget som togs av riksdagen och är den oppositionen lagt. Jag är glad att miljöpartiet försvinner från regeringen för de förstör mer än de tillför. Men det är min åsikt och andra får ha sin. Kanske blir det bättre med en minoritetsregering ledd av Magdalena ? Hon är ändå rätt kapabel i mina ögon. Framtiden får utvisa hur det blir.

Läst att det är stora översvämningar i Gruissan och det är ca 20 minuter söderut men vid kusten. Hade inte varit roligt att ha ett hus där nu. Inte många bilar kör på gatan nu och man har varnat för höga flöden. Jag såg att det snöade i Pyrenéerna så liftarna är öppna nu. Inte något vi tänker nappa på.

Jag har skrivit en del och JR har pysslat om sig själv. Lite spadag för honom alltså. Dagen har förflutit i regnets tecken men vad det blir i morgon återstår att se.

4 svar på ”Ännu en dag med regn

  1. Men det behövs vatten. Och ni med era härliga vovvar har det så bra och mysigt i ert trevliga hus.
    Politiken i Sverige är på sandlådenivå tycker jag. Är det varligen vuxna människor som är politiker i Sverige?

  2. Hoppas solen har kommit till er idag då! Inte kul när det regnar flera dagar i rad… Man har blivit ganska bortskämd med finväder här på dom södra breddgraderna.

Lämna ett svar