Regnet långt borta

Inte direkt torrt ute men näst intill när vi steg ut i trädgården. JR tog teslan till bagaren och Super-U. Det är ju helt underbart att få varma bröd till frukosten. Så gott. Hundarna var så glada att det inte regnade och fåglarna kvittrade som tokiga. Färgerna har blivit så klara efter regnet och JR kunde konstatera att det kommit 30 cm regn då hans bajjahink var full. Alltså den hinken han använder till att plocka hundarnas bajjor i. En svart liten sopsäck och så kan vi lägga den tillsluten i soptunnan. Det har regnat ordentligt med andra ord och nu hoppas vi på uppehållsväder. Igår kväll åskade det ordentligt ett tag.

Någon som var glad att det inte kom något vått vare sig uppifrån eller nerifrån , var vår fina Kuma. Han nästan skuttade ute i trädgården. Livet är ju så mycket roligare när det är torrväder och då solen lyser som i förmiddags är det extra mysigt. Men nu ska vi inte överdriva för det har endast varit +11 ute och det är ingen värme direkt. Men vi klagar inte alls idag. En mysig brasa ikväll och en mycket god korvgryta har förgyllt denna lillefredag som JR kallar dagen.

Äntligen en dag då Turbo kan ligga ute en stund. Hon blev så nöjd och med en bit varm baguette så var hennes dag lyckad. Jag njöt i fulla dra att inte frysa då jag gick ut för att ge fåglarna deras mat. Okej, väst hade jag på mig över tröjan. Men så länge jag inte behöver ha fleeströjan är jag glad för då är det kallt.

Såhär såg det ute idag men nu på kvällen har det börjat regna igen. Inte härligt och vi är glada att ha haft denna fina dag.

Ikväll kan jag inte se stjärnorna vilket jag brukar titta på när vi går ut med hundarna innan natten. Eftersom jag var ute precis nu med dem så får JR ta sista turen om det fortfarande regnar. Snart ny månad och vi ska ta den tredje covid-sprutan. Känns viktigt att göra det nu då många verkar ha slappnat av och inte är så försiktiga som tidigare. Nu håller vi oss hemma rätt mycket innan vi fått vaccinet och det har ju inte varit så svårt med detta väder vi i ett par dagar nu.

De är helt galna i denna Black friday och nu kör de tydligen hela veckan. Jag har aldrig nappat på dessa sk lockpriser då det bara är fejk. Jag handlar på andra tidpunkter och just nu letar jag efter en ny laptop. Vill gärna ha en med åäö på tangentbordet så jag ska köpa en i Sverige som H får hämta ut och skicka vidare hit till mig. Fungerade bra med JR:s nya och tog endast två veckor. Jag är bara så ambivalent och vet inte vilken jag vill ha. Min gamla Bettan fungerar fortfarande bra men hur länge? Tror hon är nio år gammal nu med vissa uppdateringar. Men som sagt tänker jag inte köpa någon denna vecka eller före jul. Jag tittar mest på lenovo som jag har nu och samsung. Inte någon apple för det är inte min grej. Någon som har bra förslag?

Vilka pytteproblem man har eller hur? Tur man inte är politiker i Sverige just nu.

6 svar på ”Regnet långt borta

  1. Fina bilder på era vovvar som vanligt.
    Jag har en Lenovo ideapad 330 som jag köpte på Netonnet och den är jag så nöjd med. Men det var ett tag sedan. Utvecklingen är ju så snabb och dessa maskiner blir ju bara bättre och bättre.

  2. Visst blir allt trevligare när solen skiner! Hoppas kvällsregnet bara var tillfälligt…

    Jag har jättelätt att fatta beslut när jag behöver en ny dator. Det är nämligen inte jag som tar det beslutet, så nåt tips kan jag inte bidra med. Hoppas du hittar nån som du blir nöjd med!

  3. Oavsett fabrikat är mitt bästa tips att inte köpa den billigaste, men heller inte den dyraste. Billiga datorer har billiga komponenter och de dyraste datorerna är “overkill” om du inte ska ha en speldator eller ägnat dig åt 3D. En rymlig SSD-hårddisk och 16-24 MB RAM rekommenderas. 🙂

Lämna ett svar