Värmen har verkligen kommit

Idag har vi verkligen njutit av solen och värmen. Runt byn har stora mörka moln seglat förbi och de har haft annat i sina gps för de har inte styrt in mot vår by. Härligt att kunna vara ute i bara tröja och inte behöva någon fleeströja. Turbo har väl mest varit ute hela dagen och först när hon tröttnade stängde vi dörren.

Regnat har det gjort natten som var men idag har det varit uppehåll. Vi blev väckta av JR:s mobil då rörmokaren ringde. Det var vi beredda på och nu fick vi en bra tid när han kommer. Ingen stress för oss och hundarna fick vara ute en bra stund innan det var dags för JR att öppna grinden och släppa in rörmokaren. Ja vi hann både äta frukost och tvätta oss innan dess också. Så, ja vi var helt klara och hann till och med sitta och vänta en stund.

Jag satte upp vårat lilla nät vid dörrhålet och så satte vi oss i sovrummet, så hundarna inte skulle störa arbetet med att ordna vårat läckage på gaspannan. Måste säga att hundarna sköter sig exemplariskt och ligger lugnt och väntar tills jag tar bort kompostgallret vid dörren. Men sedan vill de gå runt och lukta på alla främmande lukter. Vi fick allt ordnat så nu fungerar allt till och med bättre än tidigare. Tydligen var det en packning som var sliten och som vanligt var denna packning något pyttelitet som gjort så stor oro. Dessa packningar spökar överallt i bilar och andra manucker. Ja, så kallar jag alla saker som jag inte riktigt vet vad de heter.

Jag hade ju suttit i sovrummet en bra stund så det var skönt att gå ut i värmen +22 och bara vara. Stod en bra stund här på udden och bara njöt. Hundarna gick runt och nosade nere vid grinden tills de kom upp till mig. JR strödde ut blåkorn här på baksidan och gräset har börjat komma upp igen. Det är lite tuffsigt men det är rätt grönt vilket är så fint.

Just senvintern och våren är så grön här nere. Men JR har inte kunnat klippa gräset då det regnat en del om nätterna och solen varit till en del frånvarande om dagarna. Men det är fint när det är grön och klippningen kan han göra som typ i januari.

Vi stod en stund och tittade ner på gatan. En del bilar kom förbi men egentligen hände det inte speciellt mycket. Men det behöver det ju egentligen inte göra heller. Vi har lärt oss att bara vara under denna pandemi. Det är vi och sedan världen därute som just nu är lite skrämmande. Jag tycker att det är lite våghalsigt att resa runt i världen just nu och lite av rysk roulette. Men allt beror ju på vad man gör och hur man beter sig på resan och vid resmålet. Att inte vimla runt bland nya människor utan kanske stanna där man är borde kanske inte vara så vanskligt. Jag vet inte? Men visst är det som sker nu rätt skrämmande.

Förhoppningsvis ska forskarna få fram ett vaccin eller tablett som man tar varje är precis som vanlig influensavaccin. Sedan kan man kanske leva mer som vanligt. Till de som inte gillar engångsmunskydden, vilka luddar sig efter lång användning, kan jag rekommendera att köpa dessa i tyg som man kan skölja upp och även ha några att byta mellan. De är betydligt trevligare. Vi har både och för var och ens lust.

Var rädda om er.

11 svar på ”Värmen har verkligen kommit

 1. Udden är ju så fin och det är ju era så grönt granna gräsmattor också nu.
  Tror att vi kommer att få leva med detta virus precis som vi får leva med det årliga influensaviruset
  som alla som är typ äldre ska ta en spruta mot varje år.

 2. Alla kan inte isolera sig. Då stannar världen. Och isolering kan döda också, av en rad olika skäl. Siffrorna på det redovisas bara inte. Jag och många med mig har barn, barnbarn, åldriga föräldrar spridda på olika håll. Det går inte hur länge som helst att inte träffa dem. Det skulle få andra, långtgående negativa konsekvenser.

 3. Visst är det ett skrämmande läge nu! Eller snarare fortfarande… Ser inte ut som det kommer att bli ett friskare 2022 vilket vi alla har hoppats på.
  Skönt att värmen är tillbaks igen – det är den även här 🙂

 4. Ja, jag hoppas också att det vänder snart, men jag läste någonstans att de tror vi får vänta till 2024 … Gaahhhh 🙁
  Men, men … vi får vara glada att vi bor som vi gör. 🙂

Lämna ett svar