Va!!!! jag har jobbat idag

Obetalt arbete idag för mig, ska jag anmäla det någonstans måntro? Nej, jag är ju panshis så det är väl ingen som bryr sig. Förresten var det ju frivilligt så vad gnäller jag om? Ska kanske berätta vad för arbete jag gjort idag? Jag öppnade min lilla frisörsalong och JR hade bokat tid. Tro nu inte att jag haft det som yrke, nehej då allt jag kan har jag lärt mig på youtube. Vet inte hur många filmer om hur man klipper herrar jag tittat på, men det är många och JR tycker att jag klipper bra. Har alltid varit noga i mina olika arbeten och det jag förstått är att om man bara tittar ordentligt på instruktioner och förklaringar så ordnar man det mesta.

Lika varmt idag som igår om än ett par grader varmare. Himlen var lite upprörd men det struntade vi i. Ska jag berätta om alla yrken jag haft?

Efter min fil.kand ville jag inte flytta till Stockholm då det var där man får arbete som statsvetare. Skit i det tänkte jag och flyttade tillbaka till min dåvarande hemstad Västerås, där min pojkvän bodde och arbetade. Fick arbete som lärare på högstadiet och bytte skola en gång. Kan säga att jag haft alla ämnen utom slöjd och hemkunskap. Hade specialklass ett år med elever som hade en del handikapp, sedan fyra killar i det som fanns då Obs-klass. Roligt jobb men inget jag egentligen ville göra. Så efter fyra år fick jag ett vikariat på Försäkringskassans utredningsavdelning. När jag betat av alla deras akter fanns det egentligen inte mer jobb att göra där. Började på Konsumentföreningens kontor på ett graviditetsvikariat som sekreterare. Hupp….

Inte tusan kunde jag skriva maskin men allt går bara man vill.

Den egenlärda herrfrisören tog lite egentid ute i trädgården efter arbetet. Så skönt.

Efter mitt arbete på Försäkringskassan som varade 4 månader började jag på ett befraktningsföretag som hade fartyg på Tyskland, England, Polen och dåvarande Sovjet. Ett mycket omväxlande arbete där jag hade mest hand om inkommande båtar med diverse last både bulk och annat. Livet har ju sina turer och så träffade jag en norrlänning. När jag fyllde trettio hade jag flyttat till Luleå och mitt första jobb där var som lärarvikarie. Höll väl på med olika vikariat i ett år tills jag fick fast arbete på ASG och som speditör. Exporterade gods till norra Norge och även till södra Sverige.

Turbo vill alltid hålla koll på var jag är. Kan ju komma något hemskt och ta mamma.

Men omständigheter gjorde att jag efter fyra år i norr, flyttade söderut och började på ASG i Norrköping. En liten avstickare på ett år till Tyskland och sedan var jag mogen att flytta igen. Inget som höll mig kvar då mina föräldrar flyttat upp till min syster i västra Dalarna. Det blev Göteborg och där blev jag kvar i nio år. Arbetade på Tor Line med frakter, ett ryskägt företag med att befrakta fartyg på en rutt mellan Åhus,Santander och St Petersburg. Sedan på ett företag som tillverkade kassaskåp och liknande. Jag skötte frakterna till Ryssland, Frankrike och Saudi Arabien. Innan jag flyttade till skåne arbetade jag på Elga som tillverkar svetstråd och skötte deras fraktavdelning till Europa och inkommande från Kina mm.

Vi har haft en helt underbar solnedgång ikväll och jag kunde ju inte låta bli att visa den.

Efter fyra år på Elga bar det av till södra Skåne då jag träffat min JR. Fick arbete på en fabrik som tillverkade olika tak och annat av plåt. I lilla byn som vi bosatte oss i och stannade i hela arton år. Där H är uppvuxen och som vi egentligen inte skulle stanna i så länge. Men jag arbetade som Transportledare och trivdes väldigt bra. Men så kom en ny chef som sopade banan och tillslut såldes företaget till Finland och allt började bara bli sämre. Vår målningslinje lades ner och sedan fortsatte allt så.

Jag valde att kliva av och körde eget ett tag tills JR även kände att nu var det nog dags. Vi började planera för en framtid utan kyla och snö.

Så även om det inte blev som jag tänkte en gång så blev mitt arbetsliv rätt bra ändå. Jag tänkte ju bli en politisk journalist, eller kanske tolk eller varför inte politiker. Men så blev det inte då jag valde att inte flytta till Stockholm. Därför gläds jag åt att stora företag väljer att etablera sig i norr och andra landskap än runt Stockholm. För alla vill ju inte bo där även om vissa i huvudstaden tyckt tro det. Älskar mer Göteborg och Malmö för den vänlighet som finns där.

Nu vet ni mina olika arbeten i stort och var jag bott. Vet inte om det var intressant men det kändes som att jag ville berätta lite om min bakgrund. Kanske kommer det mer om varje plats någon gång i framtiden, för jag är ju en skrivare nu.

Men en summering av året ligger närmast.

9 svar på ”Va!!!! jag har jobbat idag

 1. Kul att höra vad du sysslat med! Livet har en förmåga att vindla iväg med en!
  Jag blev fast i Stockholm efter min examen, trots att jag egentligen inte ville. Det tog mig 34 år att ta mig därifrån och till Västkusten, som är mycket mer avslappnat. Tre barn med 8 år mellan äldst och yngst och en skilsmässa begränsade mina valmöjligheter vad gäller bostadsort. Men det har varit bra ändå!

 2. Kul och intressant läsning om din arbetskarriär! Och oj vad du har flyttat runt!
  Här kommer min frisersalong att öppnas på terrassen senare idag, men vi avvaktar tills solen kommer in där. Typ tvärtom mot vad som gäller på sommaren 🙂

  Ha en finfin dag!

  • Jag valde badrummet då det blåste ute och då är det lite svårt att klippa.
   Idag ska det tvättas här.

   Hoppas ni får en fin dag på terrassen.☀️

 3. Det var intressant att få höra lite om ditt omväxlande yrkesliv och flyttningar runt om i landet. Måste kännas bra nu med ert lugna och härliga pensionärsliv i ett bra klimat.
  Det var en vacker solnedgång.

Lämna ett svar