Nya datorn anlände idag

Som alla vet innebär en ny dator problem. Det ska vara så lätt haha. Jag har hållit på hela eftermiddagen med att installera mina program och det har gått bra men tar ju en del tid. Det ska uppdateras och datorn ska statas om. Förresten så heter hon Nettan då hon känns som en sådan. Lite pimpinett och damig. Gamla Bettan var mer robust och kärv. Så kom jag fram till det viktigaste för mig som är mina foton. Har ju köpt en molntjänst och de finns väl där uppe någonstans, men inte fasen får jag ner dem. Köpte även en hårddisk då jag hade företag. Har tankat ner massor på den, men inte vill den få kontakt med vare sig Bettan eller Nettan. Tänker elaka saker angående en just nu. Men i morgon ska JR köpa en ny hårddisk till mig och det blir samma som han har för den sa det bara svisch om så hade han alla viktiga dokument på sin nya dator. Så i morgon ska jag tanka ner mina foton från Bettan till min nya hårddisk som ännu inte har något namn.

Men dagens bilder har jag lyckats tanka ner från kameran. Igår när vi gick ut för nattkissen med hundarna var det molnigt och luften kändes så mild. Idag var inte temperaturen särskilt högre än tidigare men ändå var luften mildare. Det är så svårt att beskriva men det kändes verkligen annorlunda. Jag gick faktiskt ut utan tjock tröja idag men det kan ju straffa sig, vem vet. Idag tog jag itu med att klippa resten av rabatten på framsidan då vädret lockade mig att vara utomhus. Turbo har varit ute hela dagen och eftersom JR pysslat med olika saker med utgångspunkt från sin verkstad så har hon varit supervisor och sett till att han gjort sitt jobb.

Någon kanske skull påpeka att denna bild blev fel, men inte enligt mig då jag satte fokus på det lilla. Ibland glömmer vi alla små saker som finns. Så jag satte helt fokus på frökapslarna och lät vinfältet agera bakgrund. Jag experimenterar ju hela tiden med min kamera och vill lära mig ta foton som är lite annorlunda. Då krävs att man experimenterar och det är dessa ni får se här i min blogg. Inte ett enda foto är ett misstag. Kom ihåg det.

Det jag lärt mig när det gäller djur är att man måste vara snabb. Ibland till och med supersnabb. Ibland lyckas man och ibland ser det ut som man tagit kort på ett virvlande spöke. Så det är åtskilliga foton som hamnat i skräpkorgen. Dem låtsas jag inte om utan de är de jag är någorlunda nöjd med som sparas. Men som sagt en viss överföring behövs för att jag ska känna mig nöjd med Nettan.

Detta skrivs på min nya dam och det får bli så i fortsättningen. Bettan får ta det lite lugnt och bli min backup ifall Nettan får högfärdshosta eller liknande. Nu har jag installerat antivirus så det ska väl inte behöva hända.

Hur gjorde jag när jag köpte Nettan kanske någon undrar. Hon är köpt på NetonNet i Sverige. Jag använde H:s namn och adress men betalade med mitt kort. Det tog endast ett par dagar så kunde han hämta ut den, märka paketet med nytt namn och adress till mig i Frankrike. Efter ca en vecka kom paketet hit. Fungerar väldigt bra tycker vi. Att jag köpte Nettan i Sverige beror på att jag vill ha ett svenskt tangentbord med å,ä,och ö. Visst kan man få till dessa bokstäver på ett europeiskt tangentbord men det är så knöligt tycker jag. Därför är lösningen med H bäst för oss.

Lillelördag i morgon och allt är i stort sett bra.

6 svar på ”Nya datorn anlände idag

 1. Helt perfekt att köpa i Sverige när H sedan kan skicka paketet till dig.
  Hoppas att nu Nettan kommer att fungera bra. Kan vara lite strul i början med en ny dator.
  Men du är ju väldigt duktig med datorer har jag förstått så det blir säkert inga problem.

 2. Grattis till nyförvärvet! Och visst vill man ha å, ä och ö på sitt tangentbord.
  Jag tycker det är busenkelt när en ny dator införskaffas. Den kommer hem, görs i ordning av Anders och landar i mitt knä när allt är färdiginstallerat och klart. Plättlätt! 😀

  • JR anser att det är jag som är it-avdelningen så där har jag ingen hjälp. Men det går bra om än det tar tid. Nu är det bara alla foton jag vill ha tag i.

 3. Grattis till nya datorn! Om du har ett Microsoft- eller Google-konto ingår gratis molntjänst för en begränsad datamängd. 5 GB i Onedrive och 15 GB i Google Drive. Men det kanske du redan visste? 🙂

Lämna ett svar