Nettan klar att köra

Idag hade jag ett i mitt tycke hektiskt schema. Lite för många projekt men det var bara att kavla upp ärmarna och sätta igång. Vi kom igång lite sent men det är varken ett hinder eller ursäkt. Så efter vår sena med goda frukost satte jag igång med mitt. Först en kort stunds yoga så dagen blir harmonisk. I bästa fall blir den det eller oftast ska jag nog säga. Sedan måste jag bara borsta tänderna. Idag var det nog första dagen med riktig skön värme ute +17 i skuggan och dörren har fått vara öppen till sent på kvällen. Turbo är helt slut ikväll.

Efter min tandborstning lade jag ut lite brödsmulor till fåglarna och pressade två apelsiner som blivit över när jag sist gjorde juice. Glömde skriva att det första jag gjorde när vi tog ut hundarna för deras toalett var att köra igång tvättmaskinen med vår smutstvätt.

Mitt hår har behövt en översyn sedan länge, men jag är lite lat med mig själv ibland. Nu var det dags att fylla på lite glans och mitt matta hår få lite påbyggnad och se lite mer luftigt ut. När så masken var på filade jag naglarna med JR som sällskap i biblioteket. Men efter en stund gick han ut för att tvätta bort fågelskit på Mackan. Förresten så har jag undrat lite varför det är så få småfåglar vid min restaurang. Idag fick jag veta varför. När jag stod och smulade ner brödsmulorna blev det ett herrans liv och tjoff så flög småfåglarna in i vår häck. När jag titta upp såg jag en tornfalk sitta på vårat grillbord vid udden. Så snart träden har blad igen så syns inte småfåglarna så bra längre.

Blev så nöjd med mitt hår och det har fått lite mer liv nu. Det är helt otroligt att man kan köpa frisörprodukter i vanliga affärer, men så praktiskt. Har haft denna produkt i mitt toalettskåp ett bra tag och väntat på att lusten skulle infalla och inte för att den gjorde det nu men mitt hår behövde det.

När jag var klar och håret torrt hämtade jag in tvätten och hängde upp den i dressingroom. Så var jag klar för dagen där då? Nehej då. Nu skulle jag försöka få ordning på sparandet av mina foton och dokument. Jag hade ju en gammal extern hårddisk som jag trodde innehöll alla mina gamla foton. Men den fungerade inte ett dugg. Så kom JR på att han hade ju hittat sin hårddisk som han köpte tidigare. Den köpte han i Sverige på min inrådan och vi tankade ner alla viktiga dokument för säkerhets skull. Men när vi flyttade in här hittade han inte den och då köpte han en ny på Super-U teknik. Alla dokument tankades ner på den.

Nu rensade jag den gamla hårddisken och har nu en fungerande med mina foton och dokument på. Ett halleluja moment för mig.

Så det blev ju bra tillslut. Även Mackan blev ren och fin. Vi är supernöjda med onsdagen. I morgon ska vi gå och få vår tredje vaccindos. Det ska bli så skönt.

Nog för att dagen haft mycket olika saker men när man tycker att allt gick så bra blir man inte trött. Det är mer som vaniljkräm runt hjärtat. Så känns det förresten nästan varje dag. Allt känns så mjukt här och jämför jag med Sverige så känns det landet så kantigt och vasst. Frankrike är mjukare och himlen oftare blå.

Nu kör vi mot vår och mer sol.

4 svar på ”Nettan klar att köra

  1. Skönt att du fick ordning på bilderna! Vi har våra bilder på molnet (ett par moln + ett par externa hårddiskar också, Anders är noga med backuper). Tack vare molnet så finns bilderna alltid på plats vid datorbyten och även på resor så länge det finns internet tillgängligt. Hur perfekt som helst!

    Ha en braig dag!

  2. Stackars småfåglarna som inte får äta sin mat i lugn och ro.
    Visst piggar det upp en del när håret känns fint.
    Vad ni fick gjort mycket i går.
    Hoppas vaccinationen gick bra i dag.

Lämna ett svar