En grå himmel hela dagen

Morgonen och förmiddagen bjöd till och med på ett lätt regn. JR blev lite våt efter brödinköpet men bara att byta byxor och så var allt bra igen. När sedan alla regnmoln seglat iväg ville även hundarna gå ut. De har blivit väldigt skeptiska till regn efter all tid här nere. Det regnar ju inte så ofta och när det gör det så blir det aldrig särskilt långvarigt. Eftersom vi ändå tänkt göra en del inomhus arbete idag så spelade vädret inte så stor roll.

Vi har börjat få prickiga golv då Turbo löper igen. Trodde att det inte skulle bli fler löp då hon blir sju år 2022. Men detta kanske är sista gången? Därför var det dags att att svabba en del.

Mimosan blommar och doftar så gott. Än så länge har jag ju ingen egen men grannens är riktigt praktfull så jag njuter av den. Himlen visar 10 nyanser av grått. Men det är ju lite vackert ändå tycker jag.

Hm våra växter ser inte glada ut, fast de borde ju vara det. Förresten så ska man börja vattna i mars och det om det inte regnat eller om temperaturen är för låg. Men temperaturen brukar stiga i mitten på februari och sedan fortsätta stadigt uppåt. Nu utgår jag från våra två tidigare vårar här nere. Räknar inte första våren då vi inte bodde i huset utan nere vid havet i Mackan. Vi upplevde det som att det blåste mer vid Medelhavet än här 20 minuter inåt landet. Det var lite därför vi flyttade till Capestange efter att vi hittat vårat hus. Var mycket skönare att befinna sig i ett lugnare område.

Det blir fortfarande lite kyligt på förkvällen och +11 då stänger vi dörren för dagen. När solen är framme så stannar värmen lite längre och då får dörren vara öppen en timme extra.

Någon som verkligen uppskattar våra franska fönster är Turbo. När hon inte orkar sitta längre ligger hon ner och lyfter på huvudet då och då. Jag har planer på nya gardiner här och efter tre år med dessa behöver de ändå tvättas så varför inte byta till något nytt. JR är inte så pigg på det men vi har faktiskt haft dessa gardiner hängande i vårat gamla hus i 18 år. Ja, ni läste rätt. Visserligen har de ju blivit tvättade med jämna mellanrum, men de är snygga enligt mig och JR. Men nu har jag en idé och tror att det blir snyggt. För gardiner vill jag ha. Har så svårt för när det ekar i rum och tycker att det känns mer ombonat och som ett riktigt hem med gardiner och även mattor för den delen. Annars blir det mer som ett semesterboende.

Jag brukar säga att det tar ca 4 år innan man känner sig riktigt hemma och det börjar närma sig känner jag. Nu börjar den riktiga förvandlingen av vårat hus och jag kan lägga hur mycket som helst på att ingen skulle känna igen detta hus från det vi köpte till vad det ser ut om några år.

Glöm inte att det är Tigerns år nu. = Förändring

4 svar på ”En grå himmel hela dagen

  1. Att njuta av doften från grannens Mimosa är ju helt OK.
    Skiftande grått på himlen är väl fint.
    För övrigt tycker jag gardinerna ser tjusiga ut.

Lämna ett svar