Söndag och sanering av golv

Vet inte om Turbo droppat så mycket blod tidigare? Tidigare erfarenhet av tikar har varit att de knappt droppat något alls ju äldre de blivit. Så det var välbehövligt att moppa golven idag. Nu är ju Turbo duktig på att hålla sig ren själv men det blir ändå droppar här och där. Tycker vi ständigt går med ett papper i handen och har ögonen mot golvet. Men så tittar man upp och blir glad.

Jag har lärt mig knepet att vika ut blombladen på tulpanerna när de inte verkar vilja slå ut ordentligt. Tycker faktiskt att de blev vackrare såhär. De ska hålla längre också och det återstår att se om det stämmer. JR vet att jag tycker om tulpaner så när han ser buketter brukar en hamna här hemma. Mina lökar ute tar sig fint och jag ser fram mot när de ska slå ut. Tänker hälla på jord över dem så hoppas jag att det ska ploppa upp tulpaner nästa år igen. Men nu får jag njuta av dessa tulpaner som ser ut som små solar.

Jag lät Turbo få vara ute när jag moppade och hon kom inte in före klockan fem på eftermiddagen, då det var dags för hundarnas middag. Tror hon blev nöjd med dagen och jag blev det då det inte blev nya droppar direkt efter att jag städat. Några dagar till och sedan ska detta löp vara över. Nu hoppas vi att hon inte skenlöper som hon gjort två gånger tidigare. Det är ett förfärligt pipande och inte så mysigt att hitta tiger i sängen när vi ska sova.

Idag trodde vi att vi såg ett spöke då den gamla damen i huset ned den blå balkongdörren plötsligt stod ute på balkongen. Vi trodde att hon var död sedan flera månader tillbaka. Men hon lever och var inget spöke då hon pratade med MacScotts fru som ju är fransyska. Så nu kan jag se fram mot lite vinkningar igen då. Undrar om damen fick covid-19? Hon så mest död ut då hon låg i ambulansen som hämtade henne. Det var flera månader sedan nu.

Minsann om det inte växer ett litet mandelträd där bakom tunnan. Hoppas att det får stå kvar så jag kan njuta av det varje vår. Kan ju vara trevligt att de kan plocka mandlar och sälja i det gamla vingaraget. Ett tillskott till alla aprikoser och grönsaker som vår granne säljer varje sommar. Hon brukar sätta igång första april säger JR, för jag kommer inte riktigt ihåg när.

Då brukar det bli mer livligt på gatan vid baksidan av vårat hus. Inte något som stör oss då vi oftast sitter på framsidan om dagarna. Det är där vi har skugga och även poolen. På vår lilla gata är det inte mycket trafik och så har vi ju utsikten mot vinfältet vilket är så rogivande. Istället har vi massor av fjärilar och små fåglar som kvittrar så glatt.

Låter det som att jag längtar till alla sköna sommardagar? Då har ni rätt. Men nu har vi den sista veckan i Februari att avverka och det gör vi med kraft. Några måsten har vi och massor av roligheter.

4 svar på ”Söndag och sanering av golv

  1. Väl utslagna tulpaner är också vackra.
    Skönt att det inte var ett spöke utan en levande gammal dam.
    Hoppas du slipper Tiger i sängen och att Turbo blir sitt trevliga jag igen.

Lämna ett svar