Jobbig tid nu

Jag trodde att det skulle bli en lugn dag, då JR skulle gå till veterinären med Turbo för andra sprutan mot dessa elaka mygg. Före det turades vi om att hålla koll på hundarna och när JR var bort och köpte bröd var det nästan som vanligt, förutom att jag höll mina ögon på hundarna. Turbo har nästan slutat droppa och det är otroligt skönt.

Jag och Kuma gick ut i trädgården då vi var ensamma och äntligen hade blåsten avtagit. Varmt är det då solen är framme och det är riktigt behagligt. Kuma är extra nyfiken och nosar överallt där Turbo varit. Men nu då hon inte var där fick han nosa så mycket han ville.

Men vår kille är inte långrandig utan blir nöjd med sitt luktande efter ett tag. Man måste bara ge honom tid och idag fick han sin egentid. Jag fick andhämtning och satt ett tag och lyssnade på alla fåglar som kvittrar som galna just nu. Parningstid för dem misstänker jag.

Jag har sovit väldigt hackigt inatt och det lustiga är att JR berättade att han också gjorde det. Vet inte varför vi gjorde det för natten innan sov vi båda som stockar precis hela natten. Men så är det väl ibland och vi känner inte att det är någon katastrof då vi inte behöver gå upp tidigt på morgonen. Men det ska medges att det lite irriterande för en god natts sömn är ju att föredra.

När sedan Turbo och JR kom hem blev det plötsligt så mycket liv. Det är nämligen så att när någon av hundarna varit bort på något så ska den hemmavarande nosa ordentligt för att utröna var den varit. Men i dagsläget är det direkt olämpligt och allrahelst då Turbo verkligen ställer sig till förfogande för Kuma. Men när det lugnat ner sig fann vi det bäst att låta Turbo vara i sin älskade trädgård.

Med Kuma inne satte vi oss ned och skulle hålla på i våra datorer. JR kastade ett öga ut genom fönstret och hojtade till. Det var en helt annan hund i vår trädgård och den försökte ha en kärleksstund med Turbo. Vi rusade ut och jag hojtade och Turbo kom direkt till mig. Jag höll fast henne och JR öppnade grinden och den andra hunden rusade ut. Det var en ung bordecollie och han hade säkert följt spåren efter Turbo som skvätt en hel del på vägen hem. Ja, hon lyckades locka en hanhund som funnit hennes doft förförande. Kanske tur det var en ung hund för annars så hade vi med all säkerhet haft en havande Turbo inom en snar framtid. Nu tror jag att vi hann avbryta det hela i tid.

Men det var så vi satte kaffet i halsen. JR fick huvudvärk och jag blev matt.

9 svar på ”Jobbig tid nu

  1. Bra för Kuma att gå runt och få nosa i lugn och ro. Tror han gillade det!
    Det var dramatiskt med en främmande hund i trädgården. Hur kom den in??

      • Vill man väldigt mycket så finns det inga hinder alls. Och med en löptik i närheten så lyckas ju en hanhund med allt, driften är stark.

Lämna ett svar