Nu är den klippt

Den lugna dag som vi trodde var igår blev idag istället. Vi har haft en mycket trevligare dag idag. Sol och ingen vind. Det betyder att årets första öl utomhus dracks med välbehag vid det avtorkade bordet på trädäcket. Men först hade vi annat på agendan. JR köpte hem jord och en kruka till vår nya växt, så idag skulle det planteras. Vi skrinlade planerna på att köra till Jaja då Turbo är fruktansvärt opålitlig och Kuma likaså.

Eftersom det har varit väldigt blåsigt i några dagar nu och det blir alltid mycket trevligare då allt är rensopat. Så jag greppade borsten och sopade innan vi kunde sitta ner och njuta en stund utomhus. Men när vi satt där i våra sköna stolar var vi väldigt nöjda med vad vi gjort idag.

Det blev precis som vi ville även om det inte finns fyrkantiga krukor i år. Ny modell och alla och då menar jag alla krukor är runda i år. Kanske blir de fyrkantiga nästa år men vi kan inte vänta med att plantera vår nya växt tills dess. Krukan är ju ändå grå så vi är nöjda. Nu döljer vi de fula rören och får även lite insynsskydd till poolen.

Jag sopade även trädäcket och nu ska det bara tvättas lite innan det är helt rent. Jag öppnade de stora fönstren i rummet så Kuma kunde ligga inomhus men trots det vara med oss. Han tycker att det är för kyligt att ligga utomhus trots att vi är inne i den 23:e februari. Men det är inte så varmt på marken och det vill han ha. Därför ligger han gärna inne men vill ändå vara med oss.

Turbo ligger gärna på den gröna mattan som både är mjuk och varm nu. Vi blev sittande här ett tag som vanligt och när vi insett att det var dags att resa på oss var vi redo att avsluta dagen. JR tog fram gräsklipparen och jag gav hundarna deras middag. Under vintermånaderna glömmer man hur gott det luktar av nyklippt gräs. Förstår absolut inte de som bara har grus i sin trädgård. Okej, det är underhållsfritt men så tråkigt och opersonligt. Jag älskar grönt i det mesta.

Den bästa tiden på året kommer nu. Inte för varmt och inte för kallt. Ni svenskar vet vad jag menar Lagom. Men kanske är jag lite färgad av att jag är ett majbarn och född när körsbärsträden blommar som vackrast och allt väcks till liv. När lillan kom till jorden det var en dag i maj och eftersom jag heter maj känner jag mig så besläktad till just den månaden. Dessutom kallades jag Lillan när jag var ett litet barn. Ända tills jag protesterade och krävde att få bli kallad Lotta. Är ju född på Charlottadagen och det är även mitt namn. Vid trettio års ålder kände jag mig mogen för att ikläda mig mitt hela namn och sedan dess kallas jag för just Ann-Charlotte. Jag så att säga växte in i mitt namn. Men här i Frankrike heter jag även Maj. Det är nämligen så att de använder första namnet och det är mitt första namn. Så nu får jag växa in i det namnet också. JR har lite svårare för sitt första namn även om det inte är något extremt. Men han har inte vuxit in i det ännu.

Torsdag är rosornas dag.

3 svar på ”Nu är den klippt

  1. Visst är den bästa tiden på året här snart. Då när man inte behöver köra AC-n varken för att göra värme eller kyla 🙂 Fast vår prognos framöver ser allt lite regntråkig ut…

Lämna ett svar