Ny månad och den är lite darrande

Lite kylig inledning fick vi på årets första vårmånad. Men jag kände ändå att jag behövde få luft och det är bara att klä på sig så fryser man inte. Jag har tittat snett på rabatten utanför rumsfönstret då gräset vuxit sig så högt. Ett tufft arbete och jag fick vila emellanåt då både ryggen och benen värkte. Man ska ju njuta av vistelsen också. JR pysslade med en del sanering då vi tänker köra en tur till återvinningen.

Kuma ville hålla mig sällskap idag och låg för första gången i år ute på gräsmattan. Turbo är ju alltid ute när någon av oss håller på med något i trädgården. Hundarna verkade glada över att vi alla var ute en stund. Skönt att slippa tänka så mycket och jag släppte alla tankar överhuvudtaget. Glad att kunna göra det för annars är det så lätt att hjärnan kokar över. Vi pratade om andra saker och det kändes så bra.

En del blommor har börjat titta fram. Denna har inte jag planterat men den får gärna stanna. Om någon ser vad det är för blomma så skriv det gärna i kommentaren. Än så länge ser jag längtans blåa blomma.

Mandelträden blommar för fullt och våren är verkligen här. Lite blå himmel hade varit vackert på detta foto. Men idag bjöds vi på mest moln och det gjorde att värmen uteblev.

Jodå det ska nog bli en del kumquatar i mina buskar även detta år. Jag brukar ju mest ha dem i vår juice som vi dricker på morgonen. Ska bli gott.

Jag har ju mina växter endast för lust och inte för att odla frukt eller grönsaker till matlagning. I min trädgård ska det dofta gott och växterna ska ge något lustfullt för blicken. Det lilla kan hjälpa till att orka med det stora som man inte kan påverka.

Var rädda om varandra.

8 svar på ”Ny månad och den är lite darrande

  1. Lite extra kläder går ju bra i väntan på varmare väder.
    Så fint när det börjar blomma och växa.

  2. Den blå blomman ser ut att vara en hyacint. Tyvärr blir julhyacinterna så där “magra” när man planterar ut dom har jag märkt.

  3. Det är troligen ett något spensligt självsått exemplar av agapanthus, dvs ”Afrikas Blåa Lilja”.

      • Afrikas Blåa Lilja (Agapanthus som finns i vitt eller blått är sydfrankrikes vanligaste blomma/lilja). Den syns ofta i offentliga planteringar i stora mängder och är väldigt vanlig i trädgårdar. Om du googlar på den kommer du att känna igen den när den är i blomning. Vill du ha en vacker rabattväxt är tips att införskaffa den. Blir ganska hög.

Lämna ett svar