Duggregn och en del inköp

Regntunga skyar mötte oss idag och det kändes bra att vi tänkt köra en liten inköpsrunda. Varken hundarna eller vi hade någon större lust att vistas utomhus några längre stunder. Därför blev det en snabb toalett ute för hundarna och inomhus för oss. Det är lustigt men hundarna verkar genast veta att idag ska vi göra något annat än det vanliga, för de börjar prata högt och Turbo blir alldeles till sig. Då har jag inte ens börjat fylla min fina handväska med kamera, glasögon, pass och lite annat som jag behöver ha med mig. Men när jag börjar göra det så höjs spänningen och nu vill de ut.

Inte någon blå himmel här inte och den som trodde att det alltid är sol här har fel. Vi har en del dagar om än väldigt få med ibland mycket regn och lite duggregn som idag. Men det som är annorlunda här mot Sverige är att det inte håller i sig i flera dagar. Då vi bor här året om är det ingen katastrof när dessa dagar kommer. Vi hittar alltid på något att göra.

Innan vi körde för att göra våra inköp var vi till återvinningen och tömde några säckar med trädgårdsavfall. Bra med cykelställ bak på Mackan. Vi får plats med en hel del där. När vi har något större hyr vi en skåpbil på technic i byn. Men idag behövde vi inte det. När vi stod här vällde det in bilar och en bil hade ett stort släp med elektrisk tipp. Det har jag aldrig sett tidigare, men så behändigt. Sparar ryggen.

Innan vi körde hit stannade vi till på en husbilsfirma för JR ville beställa tid för tryckprovning av gasslangarna i Mackan. Men reparatören var sjuk och skulle nog vara tillbaka på jobbet om någon vecka. Men så skulle JR även ha tätningsgojs till takluckorna. De läcker inte men det är alltid bra att lägga på lite extra tätning om vi skulle hamna i regnoväder. När han stod där anslöt sig först en sedan två till och tillslut var det fyra stycken karlar som diskuterade med JR om vilken sort han borde använda. Som tur var hade en av dem varit i Norge på semester och kunde lite engelska.

Jag väntade i Mackan då vi inte hittade någon riktig infart till firman och hade ett par buskar som utsikt så något foto blev det inte. Eftersom han dröjde så länge började jag tro att någon kidnappat honom. Tillslut släppte karlarna iväg JR med två tuber som de kommit överens om var bästa tätningsmedlet. Vi får se om de har rätt.

Så hamnade vi då vid Brico och de hade inte någon förlängning till Kärstin. Nåväl det brådskar inte och nu har JR en uppgift att lösa. Det finns en sådan på vår Super-U, men då tillkommer x antal borstar som vi redan har. De är ju heller inte gratis, så nu får JR leta på annat ställe.

Så äntligen kunde vi åka till mitt bästa ställe. Med förevändning att hundarna behövde fler tuggpinnar, stannade JR här. Jag gick in och efter en snabb raid hade jag famnen full och ångrade mig att jag inte tagit en vagn. Gick tillbaka med fågelfrö, tagelbollar och tuggpinnar. Skickade in JR som blev smått förvirrad då de ändrat om i hela affären, så jag fick gå in igen. JR bar och jag plockade det som inte min famn hade plats med. Nu var jag nöjd och vi kände oss lite hungriga. Kom överens om att köpa take away som vi kunde äta i Mackan. Bra med husbil där man har alla möbler och kan sätta sig till bords medans maten är varm.

Men det var hög tid att åka hem för hundarna att också få sin middag.

Detta molniga väder gör ju att det blir så mörkt och det är skönt att hinna hem innan det blir alldeles svart. Det har duggregnat precis hela dagen och precis när vi kom hem slutade det. Skönt att alla växter fått vatten.

Jag har länge tyckt att vi behövt en växt i biblioteket och JR har ju skrotat vår gamla elspis som inte ville avge någon värme längre. Då var ju denna plats ledig för något trevligt. Nej, jag har inte använt något filter, endast fotat med objektivet inställt på ett annat sätt. Försökte först med blixt men det blev så kallt när allt blev så upplyst. Tycker att detta blev en bra avslutning på dagens inlägg.

Var rädda om varandra och skänk om inte annat en tanke till alla i Ukraina.

2 svar på ”Duggregn och en del inköp

  1. Det var onekligen en grå dag men vad gjorde det när ni skulle uträtta en del.
    Jag gillar inte när det ändras om i affärer som man lärt sig hitta i.
    Sista bilden är jättefin. Lite magiskt ljus.

    • Jobbigast är det när man inte har tid att bara strosa omkring.
      Blev nöjd med bilden då jag försöker fota utan att sedan lägga på något filter.

Lämna ett svar